7 vragen die jouw resultaten op elk gebied verbeteren

Personal life coach geeft tips voor betere resultaten in je leven.De enige domme vraag is de vraag die nooit is gesteld. Succesvolle mensen stellen betere vragen en krijgen daardoor ook betere antwoorden.

Als je met iets nieuws begint in jouw leven, je iets wil veranderen of je voor een moeilijke opdracht staat, dan is de beste manier om jouw resultaat te verbeteren, eerst de belangrijkste vragen te stellen. Werk je in teamverband, dan kan je sommige vragen aan de anderen stellen. Werk je individueel, dan ben jij degene om te antwoorden.

Vraag, vraag, vraag – tot je helderheid hebt. Wacht niet tot je vast komt te zitten, maar stel eerst deze vragen en beantwoord ze!

Deze zeven kwaliteitsvolle vragen creëren een kwaliteitsvol leven.

1. Waarom doe ik dit?
Het is belangrijk om de reden te verstaan achter alles wat je onderneemt. Of het nu een doel is, een taak, een gewoonte of project: “Waarom doe ik dit?” zou de allereerste vraag moeten zijn die je jezelf stelt. De reden achter jouw acties verstaan kan een enorme motivator zijn.

2. Wat is het gewenste resultaat?
Zonder duidelijkheid over het gewenste resultaat, kan je niet plannen hoe je er geraakt. Identificeer wat je tracht te bereiken en hoe dat er precies uit zal zien. Helderheid is belangrijk. Vage doelen worden zelden bereikt. Welomschreven en tastbare doelstellingen hebben een veel grotere kans op succes.

3. Hoe belangrijk is dit project of deze taak?
Het belang van elk doel of project bepaalt hoeveel aandacht en moeite het verdient.

4. Wanneer is de deadline en zijn er tussentijdse meetpunten?
Weet wanneer jouw actie of project afgerond moet zijn. Wees je bewust van tussentijdse deadlines. Als je weet hoeveel tijd je nodig hebt om eraan te werken, dan kan je beter plannen en de nodige tijd voorzien.

5. Wat is mijn rol?
Jouw rol verstaan is cruciaal. Ben jij de leider of een medewerker? Ben je een onderzoeker of zorg je voor de communicatie? Ben je een teamcoördinator of een planner? Weet welke rol jij speelt zodat je jouw acties daarop kan afstemmen. Als het een individueel project is, dan vervul je waarschijnlijk al deze rollen.

6. Wat zijn de mogelijke obstakels? 

Onderweg komen we bijna altijd hindernissen tegen. Maar die moeilijkheden overwin je des te makkelijker als je je erop kunt voorbereiden. Uiteraard zijn complicaties soms onvoorzien, maar als je ten minste enkele mogelijke obstakels voorziet, kan je ze makkelijker oplossen.

7. Wat kan ik doen om effectiever te zijn?
Ontwikkel strategieën om efficiënter en productiever te zijn. Verbeter de kwaliteit van je werk door nuttige en effectieve tools te gebruiken. Want een betere organisatie heeft een grote impact op de effectiviteit. Klik hier voor een boek vol strategieën om efficiënter en productiever te zijn.

Betere resultaten door vragen
Vragen stellen is een waardevolle tool in elk domein van het werk en het leven. Deze strategie van vragen stellen kan zelfs het verschil maken tussen succes en falen!

Lees ook 3 snelle vragen voor een eenvoudiger leven
Lees ook Wil je meer tijd voor belangrijke zaken? Stel jezelf dan deze vraag.
Lees ook Waarom deadlines goed voor je zijn

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Waardevolle tips? Deel ze met 5 tot 10 vrienden.

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching, Doelen coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.