3 manieren om te vermijden dat je blijft steken in je leven

Personal life coach geeft tips om je leven te veranderen.Je kan niet verwachten dat jouw leven verbetert als je dezelfde oude dingen blijft doen. Als je andere resultaten wil, moet je andere acties ondernemen. Anders maak je deze (veelgemaakte) fout in je leven (klik hier om er meer over te lezen).

Toch slagen we er niet altijd in om echt te veranderen. Daarom reik ik je hierbij drie manieren aan om te vermijden dat je blijft steken in het onvermogen om te veranderen:

1. Stop met piekeren over een fout maken.
Vaak slagen we er niet in om te veranderen omdat we vrezen dat we een fout zullen maken. Anders gezegd: we zijn bang dat we de verkeerde verandering doorvoeren en er uiteindelijk spijt van zullen krijgen. Dat is te begrijpen. Maar we kunnen hier niet alles op laten doodlopen. Ik durf te stellen dat vastzitten in stille wanhoop erger is dan een fout maken. De eventuele gevolgen waarover jij je zorgen maakt zijn allicht sterk overdreven. Pure inbeelding. Het leven is nu eenmaal een experiment. Er is niet één recept voor succes. Als dat er wel was, dan hadden we dat intussen wel door en zou iedereen het volgen.
Je moet wat berekende risico’s durven nemen als je uit je huidige situatie wil geraken en op weg gaan naar het leven dat je verlangt. Je moet verandering willen creëren. Stop met je zorgen te maken over zaken die waarschijnlijk niet gaan gebeuren en start met leven.

2. Zet wat je leert ook in de praktijk om.
Op dit moment lees je een blog om jouw leven op een hoger niveau te brengen. En allicht heb je ook al boeken over dit thema gelezen. Maar heb je de strategieën die je gelezen hebt ook al toegepast? Heb je effectief gedaan wat deze blogartikels en boeken jou vertellen?
Of is het tijd om een doener te worden, in plaats van enkel een lezer?
Tip: kies één boek of artikel, lees het heel zorgvuldig en tracht de veranderingen die het aanbeveelt echt in je leven te integreren, alvorens je een nieuw artikel of boek leest. Hierdoor zul je ook echt resultaten beginnen boeken.

3. Stop met te denken dat jouw situatie hopeloos is.
Denken dat jouw situatie hopeloos is, is een mentale valkuil, een reden waardoor je niet kunt veranderen. Misschien zeg je, “Wim, dat weet ik wel, mijn situatie is ook niet helemaal hopeloos, ik heb de juiste oplossing gewoon nog niet gevonden.” Maar hoe lang voel je je al ontevreden en onvoldaan? Als het al een tijdje is, dan zit je al veel dieper in de hopeloosheid dan je zelf wil toegeven. En hoe langer je verandering uitstelt, hoe hopelozer je zult worden. Daarom: smoor het in de kiem!
Ik weet dat verandering soms akelig aanvoelt, maar de enige manier is om die eerste stap te zetten. Stop met je te wentelen in passiviteit, zorgen en hopeloosheid. Het leven heeft geen afstandsbediening: je moet uit de zetel komen en zelf veranderen. De enige manier om je leven te verbeteren is door daar zelf voor te zorgen.

Welke veranderingen ga jij doorvoeren? Waarom niet al vandaag starten?

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees alvast ook:
5 simpele tips om je leven te veranderen in 2 minuten per dag
Verander of sterf. Zou jij het kunnen?
Dit is wat je wél dichter bij jouw doel brengt

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.