Wil je veranderen van werk? Actie!

loopbaancoach loopbaanbegeleiding career coachingDie eerste aarzelende stapjes in de richting van een verandering van werk voelen vaak onwennig aan. Maar dat is okee.

Het belangrijkste is dàt je actie onderneemt.

Begin met één actie per dag: een telefoontje, een connectie met een oud-collega of vriend op LinkedIn of Facebook, een netwerkevenement bijwonen.

Jouw acties moeten dus niet enorm zijn en je hoeft je er ook niet oncomfortabel bij te voelen.

Hoewel: als één van je acties je echt goed lijkt maar buiten je comfortzone ligt, spring dan toch maar. Just do it. Je grenzen verleggen is als je spieren stretchen: na verloop van tijd word je flexibeler.

Wanneer je actie onderneemt, hou dan deze drie tips in gedachten.

1.) Wees volhardend. Als je iemand hebt ontmoet die jou bij iemand ging introduceren maar dat steeds blijft vergeten, herinner die persoon er dan aan. Het is niet de verantwoordelijkheid van andere mensen om je te helpen jouw loopbaan een nieuwe wending te geven. Het is enkel jouw eigen verantwoordelijkheid. Dus wees geduldig, georganiseerd én volhardend. Want dat is waar velen op afhaken. Zorg dat jij wel doorzet.

2.) Luister naar je intuïtie. Als je midden in de nacht wakker wordt met de gedachte dat je Inge moet bellen, die je al vijf jaar niet meer gezien hebt, doe dat dan! ‘s Morgens natuurlijk ;-). En vertel haar over jouw plan om te veranderen van werk. Misschien is Inge precies de persoon die jou in de goede richting kan helpen. Vaak is het zo dat als we een doel hebben, de weg ernaartoe anders is dan we ons eerst hadden voorgesteld. Sta dus open voor alternatieve scenario’s.

3.) Sta ook open voor verschillende resultaten. Vaak start je met het idee om “x” te doen, terwijl je verderop in het proces ontdekt dat je eigenlijk liever “y” wil. Misschien kende je optie “y” zelfs niet eens op voorhand. Wees dus wel gefocused op je doel, maar behoud ook een open geest. Een succesvolle loopbaanverandering zal zich vroeg of laat gegarandeerd voordoen.

Lees hier als je wel wil veranderen van werk, maar niet weet wàt je wil gaan doen.

Dit bericht werd geplaatst in Career coaching, Loopbaanbegeleiding en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.