Stapels werk? Hoe je het hoofd boven water houdt.

timemanagement coachJe hebt doelen in je leven. En als je deze blog leest, ben je allicht op zoek naar manieren om veel van je doelen te bereiken.

Doelen leiden tot projecten, en projecten leiden tot een hele lijst taken. Maar de kwestie is dat die zee van taken nooit opdroogt. Je riskeert zelfs om erin te verdrinken.

Hoe hou je toch het hoofd boven water?

Focus. Zeg je ook ‘ja’ tegen veel meer taken dan je eigenlijk kunt doen?

De beste manier om je achterstand weg te werken, is niet langer al die taken te doen.

Een cynische tip? Misschien wel. Maar als je iets gepland had dat je eigenlijk niet hoeft te doen, dan is vandaag een goed moment om ermee te stoppen en je focus opnieuw te vinden. Vind die zaken die niet passen in je leven en stop ermee.

Trek de stekker uit. Als je zo je focus hebt teruggevonden, is het tijd om aan de slag te gaan met al je stapels werk.

Daarvoor trek je best de stekker uit van alles wat je aandacht kan afleiden. Zet je gsm af, sluit de vensters met Facebook en e-mail, en plan een paar uur die je dan besteedt aan het bepalen van wat je precies gaat doen.

De meeste mensen verzuipen namelijk in het werk omdat ze niet precies wéten welk werk ze precies moeten doen. Je doelen scherpstellen is daarom goud waard. Maak er nu werk van, zelf of met een doelencoach.

Als coach leer ik jou hoe je meester wordt over jouw leven en de beste versie van jezelf wordt, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu in via deze link omdat je dan niet langer deze tips moet missen:

P.S. Wanneer je tot hier hebt gelezen en dit een waardevol artikel vindt, deel het dan nu via de FacebookLinkedIn of Pinterest-knop omdat je zo jouw vrienden mee inspireert. Dankjewel!

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Coaching, Doelen coaching, Time management en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Stapels werk? Hoe je het hoofd boven water houdt.

 1. Philippe Vansevenant zegt:

  Time Management of Life Management? Het ene voor het andere, of het andere voor het ene?
  Of wordt het LiMe management?

  Like

 2. YourCoach BVBA zegt:

  Heb dit weekend mijn pc op het kantoor laten staan en pas dinsdag weer opengedaan. Moet ik vaker doen! Normaalgezien neem ik hem mee en zit ik er om de haverklap aan om iets op te zoeken, om dan weer in mijn mails te eindigen… Duidelijke scheidingen tussen werk en niet-werk zijn echt wel nodig 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.