5 harde waarheden die jouw leven verbeteren

5 harde waarheden die jouw leven verbeteren volgens lifecoach De waarheid kwetst, maar iemand moet het zeggen.

Je leven is wat je er zelf van maakt, en de enige die jou daarbij kan helpen ben je zelf.

Ben je klaar om je leven te verbeteren en je verantwoordelijkheid op te nemen? Begin dan vandaag met deze vijf waarheden toe te passen.

1.  Het leven zal nooit perfect zijn

Wacht je op het ‘juiste’ moment om iets te doen – een eigen zaak beginnen, starten met sporten, nieuwe mensen ontmoeten en daten, of verhuizen – dan zal je blijven wachten.

Er is nooit een ‘juist’ moment om wat dan ook te doen. Deze reactie hangt samen met onze angst voor verandering. Blijven wachten op het juiste moment betekent enkel dat je nooit actie moet ondernemen en je angst onder ogen zien.

Ga er dus voor en doe dat waarvoor je bang bent. Je zal zo blij zijn dat je het gedaan hebt!

angst coach
2.  Niemand gaat jou beter maken

Als je hoopt op de prins op het witte paard die je leven helemaal gelukkig zal maken, dan kan je blijven hopen. De enige persoon die jou kan helpen ben je zelf.

Wees blij voor de anderen in jouw leven, maar maak jouw geluk niet afhankelijk van anderen. Zo beland je op een emotionele achtbaan waarover je geen enkele controle hebt.

Ben je dan helemaal alleen? Nee, natuurlijk niet. Maar je bent wel verantwoordelijk voor jouw eigen leven. Neem die verantwoordelijkheid, en je zal meer bereiken dan je ooit voor mogelijk hield.

3. Druk bezig zijn is niet hetzelfde als iets bereiken

Ben jij ook graag aan het multitasken? Stop daarmee, want je houdt jezelf voor de gek. Door voortdurend te wisselen tussen taken verspil je productiviteit, raak je gestrest en maak je sneller fouten. Wellicht doe je ook langer over twee taken die je steeds afwisselt dan wanneer je eerst de ene had afgewerkt en daarna de andere.

Om tijd te besparen doe je beter niet aan multitasking, maar plan je gelijkaardige taken na elkaar. Voorzie een moment om alle mails te versturen en werk je betalingen in één keer af. Focus op één taak tegelijk. Zo kan je elke taak goed afwerken, in plaats van een heleboel taken halfslachtig te doen.

4. Je kan mislukken. Meer dan eens.

Wanneer je een nieuw doel hebt gesteld, is het best mogelijk dat je onderweg zal mislukken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Verander dus je idee over falen: het is geen vreselijk monster om bang voor te zijn.

Falen is een leermoment, en niets meer. Wanneer succesvolle mensen zouden gestopt zijn met hun doelen nastreven nadat ze de eerste keer mislukten, zouden er nul succesvolle mensen zijn.

De volgende keer dat iets mislukt, neem er eerst even afstand van. Erover piekeren maakt het toch niet beter. Daarna kan je met een frisse blik naar het probleem kijken en je afvragen: waarom is dit mislukt en wat kan ik de volgende keer beter doen? Hoe groter je doel, hoe vaker je dit misschien moet doen. Maar blijf vooral proberen. Want continue verbetering leidt tot success.

5. Je hebt meer tijd dan je denkt

Elimineer de zin “Daar heb ik geen tijd voor,” want dat klopt niet.

Elke week telt 168 uur, dat is heel wat.

Waar gaat al die tijd naartoe? De gemiddelde Belg besteedt bijna 4 uur per dag aan vrije tijd. Het grootste deel daarvan, ongeveer 2 uur, gaat naar tv-kijken. Diezelfde tijd kan je ook besteden aan creatief bezig zijn, aan het lezen van boeken die je leven helpen verbeteren, of aan bewegen voor een gezonder lichaam.

De volgende keer dat je dus “Daar heb ik geen tijd voor” wil zeggen, zeg dan: “Dat is geen prioriteit”.

Geen tijd om te sporten? Je conditie is geen prioriteit. Geen tijd om gezonde maaltijden te koken? Je gezondheid is geen prioriteit. Geen tijd om iets attent te doen voor jouw geliefde? Je relatie is geen prioriteit.

Dat klinkt hard, maar het is waar. Hoe je je tijd besteedt is je eigen keuze, kies dus verstandig.

Wanneer je de uitdaging wil aangaan om verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven en jouw droomleven uit te bouwen, nodig ik je uit om deze vijf harde waarheden toe te passen om vandaag nog jouw leven te verbeteren. Welke stappen heb je gezet? Laat het me weten!

Als coach help ik jou met deze harde waarheden en om vooruitgang te maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Meer Tijd in 12 stappen
De 9 dingen die mensen verkeerdelijk denken over het leven
Neem eindelijk jouw loopbaan in handen met een loopbaancoach

P.S. Alvast bedankt om dit artikel te delen via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop omdat je zo mij en jouw vrienden en kennissen een plezier doet.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching, Time management en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.