Zo bereik je jouw hoogste potentieel

Loopbaancoach over hoe je jouw hoogste potentieel bereiktKen jij iemand die grootsheid in het leven heeft bereikt door maar een middelmatige hoeveelheid van zijn of haar talent of potentieel te gebruiken?

Ik ook niet.

Alle mensen die succesvol zijn in hun domein en grootsheid bereiken in hun leven,  zetten hun hoogste potentieel in.

Wil jij ook jouw hoogste potentieel bereiken? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want het gaat om meer dan enkel je best doen en je inspannen.

Dit zijn de 7 stappen die je kunt zetten om jouw hoogste potentieel te bereiken.

1. Bepaal wat jouw potentieel is

Voordat je jouw hoogste potentieel bereikt, is het nodig dat je weet wat het is. Je moet weten wat je het beste doet en waar je het meeste van houdt. In de meeste gevallen is dat waar jouw potentieel ligt.

Daarom is het belangrijk dat je bepaalt wat je het liefste doet vooraleer je blindelings inspanningen doet.

In mijn praktijk als loopbaancoach heb ik al diverse advocaten, managers, accountants en anderen gezien die niet expliciet en met hart en ziel hadden gekozen voor hun beroep, en zich uiteindelijk afvroegen waarom ze zich niet goed voelden in hun job. En er dan ook niet in uitblonken.

Daarom: voordat je een belangrijke beroepskeuze maakt en massa’s inspanningen levert, ga eerst na of je het potentieel hebt om dat beroep uit te oefenen.

2. Zorg voor inspiratie onderweg

Als je eenmaal hebt bepaald op welk gebied je potentieel hebt, is de volgende stap inzetten op het bereiken van een hoger niveau in dat domein. Wees je ervan bewust dat je niet alles kan vastleggen, want de wereld om je heen verandert.

Om naar een volgend niveau te gaan is ook inspiratie nodig. Vind dus de nodige ideeën en enthousiasme. Dat kan door rolmodellen te vinden, of door te luisteren naar jouw intuïtie.

Lifecoach over hoe je jouw hoogste potentieel bereikt

3. Neem kleine stappen in de richting van jouw potentieel

De reis naar jouw hogere potentieel bestaat uit kleine stapjes, waarbij jouw kennis en expertise toenemen bij elke stap.

De meeste mensen overschatten wat ze in een maand of een jaar kunnen doen. Maar ze onderschatten wat ze in vijf of tien jaar kunnen bereiken.

4. Accepteer mislukkingen als leerervaringen

Zonder teleurstelling kun je de overwinning niet waarderen. Falen is een onderdeel van jouw leercurve. Daarom is het belangrijk dat je falen beschouwt als een integraal onderdeel van jouw reis naar een hoger potentieel. Bij elke mislukking ontdek je een andere manier waarop je dingen best niet doet.

5. Vertrouw op jouw vermogen om jouw hoogste potentieel te bereiken

Misschien is vertrouwen wel de belangrijkste factor. Zonder vertrouwen kan je moeilijk een hoger potentieel bereiken. Je moet erop vertrouwen dat je in staat bent om een hoger potentieel te bereiken.

Een belangrijke factor die ertoe kan leiden dat je vertrouwen krijgt over je vaardigheden is dat je houdt van wat je doet. Als je in zo’n mentale toestand bent, dan voel je je zeker van je potentieel. Met de tijd groeit het vertrouwen dus en bereik je een hoger potentieel.

6. Steun krijgen is geen schande

Voel je niet te min om steun te vragen en te krijgen van een mentor. Met een mentor bereik je de weg naar jouw hoger potentieel gemakkelijker en effectiever.

7. Luister naar jouw intuïtie

Intuïtie is een combinatie van instinct en ervaring. Luister daarom naar jouw intuïtie wanneer je het gevoel hebt dat je blijft steken op jouw weg.

Als coach help ik jou met deze stappen, en om vooruitgang maken in de richting van jouw hoogste potentieel, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Ontketen jouw potentieel met deze 5 acties
5 tips om gemotiveerd te raken én te blijven
Wil je nu jouw passies omzetten in jouw werk?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Career coaching, Coaching, Loopbaanbegeleiding en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zo bereik je jouw hoogste potentieel

  1. Ella Ghysels Arabel zegt:

    Wijze woorden en nuttige tips!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.