17 inspirerende vragen om jouw leven te veranderen

Lifecoach geeft inspirerende vragen om jouw leven te veranderenWe streven allemaal naar meer en beter in ons leven.

Maar slechts weinig mensen slagen erin.

Hoe komt dat?

We weten intussen dat mensen die erin slagen om hun droom te leven anders denken en anders doen.

Om jouw droom te vinden en te beginnen jouw leven te veranderen, is de eerste stap tijd nemen om de volgende 17 vragen te beantwoorden.

1. Wat inspireert jou?

Waar vind je inspiratie die jou motiveert? Misschien zijn het boeken, websites zoals deze, vrienden of familieleden. Het punt is, gebruik jouw favoriete inspiratiebronnen elke dag. En wie bewonder je? Zoek ook inspiratie in anderen die je bewondert. Ondanks alle slechte dingen die zich in de wereld afspelen, zijn er nog steeds miljoenen helden, dromers en leiders die ons allemaal kunnen inspireren om beter te leven.

2. Wat heb je overwonnen?

De meesten van ons hebben in hun leven met problemen geworsteld en obstakels overwonnen. Beschouw dit niet als vanzelfsprekend. Als je even stilstaat bij de enorme obstakels die je al overwonnen hebt, motiveert dit jou dat je alles kunt bereiken wat je in het leven wil.

3. Hoe reageer je op wat anderen over jou zeggen?

Je kan ervoor kiezen om negatief te reageren op wat anderen over jou zeggen, of je kan ervoor kiezen om het te negeren. Zelfs onze vrienden en naaste familieleden kunnen dingen zeggen en doen die heel pijnlijk overkomen. Maar de woorden die anderen uitspreken, bepalen niet wie je bent. Jouw daden en gedachten bepalen jou.

4. Welke belemmerende overtuigingen hou je erop na?

Deze vraag stellen vraagt moed. Welke gedachten draag je mee die jou tegenhouden? We hebben allemaal gedragingen aangeleerd die ons tegenhouden. Het is goed om deze te bevragen en een betere manier te zoeken. Dan groei je als mens.

5. Wat is jouw hobby?

De dingen die je graag doet in jouw vrije tijd kunnen je veel vertellen over hoe je geluk kunt vinden in jouw leven. Doe de dingen die je fijn vindt om te doen, en je zult dichter komen bij het vinden van je ware missie.

6. Wat is jouw talent?

Eén ding dat nog belangrijker is dan het herkennen van jouw hobby’s is het inzien van jouw talenten. Waar ben je goed in? Als je vijf vrienden zou vragen wat zij zien als jouw grootste troeven, wat zouden ze dan zeggen? De antwoorden kunnen jou helpen jouw droom te vinden en jouw leven te veranderen.

7. Waar werk je graag?

In welke setting ben je het meest productief? Misschien in vergaderingen? Of alleen op kantoor? Probeer het grootste deel van jouw tijd daar door te brengen. Als je vastzit in een job die je in een omgeving plaatst waar je niet van geniet, spreek dan je baas aan, of ga eens langs bij een loopbaancoach. Bedenk ook met wie je graag wil werken. Denk na over de mensen met wie je goed samenwerkt. Gebruik jouw intuïtie om je te leiden naar gelijkaardige mensen in jouw werkomgeving.

8. Wat zijn jouw passies?

Wat maakt je werkelijk gelukkig in het leven? Identificeer jouw passies, en doe dan alles wat in jouw vermogen ligt om tijd te besteden aan het doen van de dingen die je graag doet.

9. Hoe kun je jouw passies omzetten in werk?

Het is één ding om je passie als hobby te beoefenen. Het is een heel ander verhaal om te doen wat je wil en ervoor betaald te worden. Als je in een job zit die je haat, zoek dan een manier om jouw passie om te zetten in jouw loopbaan. Als je iets graag genoeg wil en je bent bereid om actie te ondernemen en de dingen te doen die anderen niet willen doen, zul je bereiken wat je wil in jouw loopbaan en in jouw leven.

10. Hoe motiveer je jezelf om actie te ondernemen?

Geïnspireerd raken is geweldig. Maar als je geen methode hebt en niet van plan bent jezelf te motiveren om positieve veranderingen in je leven aan te brengen, blijf je op dezelfde plek als waar je vandaag de dag zit.

Lifecoach inspiratie

11. Waarom ben je hier?

Wil je weten hoe je jouw droom kunt vinden en jouw leven in één simpele stap kunt veranderen? Beantwoord dan deze vraag: Wat is volgens jou jouw doel? Het is een diepe vraag. Maar het is een belangrijke. Misschien weet je het antwoord op dit moment nog niet, en dat is goed. Je vindt het wanneer je er klaar voor bent.

12. Wat zijn jouw zwakke punten?

Niemand is perfect. En het erkennen van de dingen die je nodig hebt om beter te worden is een cruciale stap om jouw droom te vinden en jouw leven te veranderen.

13. Wat zijn jouw doelstellingen?

Denk na over wat je wil bereiken in jouw leven. Deze doelen stimuleren jouw acties. En over actie gesproken…

14. Hoe ben je van plan om jouw doelen te bereiken?

Doelen zonder plan zijn betekenisloos. Als je eenmaal je doelen hebt achterhaald, schrijf dan actiestappen op die je helpen om ze te bereiken. De meeste mensen doen dit niet, maar het kan het verschil betekenen tussen het krijgen van wat je wilt en falen.

15. Waarvoor ben je dankbaar?

Wees dankbaar elke dag. En laat ook anderen dankbaar zijn. Zeg”Dankjewel.” Doe een vriendelijke daad terug. Wees dankbaar voor wat je hebt.

16. Hoe kun je jezelf beter maken?

We hebben allemaal problemen. Je kan je erbij neerleggen of je kan ervoor kiezen om manieren te vinden om te verbeteren. Ben je ongelukkig met jouw lichaam? Leer dan hoe je beter kunt eten en ontwikkel consistente bewegingsgewoonten. Haat je jouw job? Onderneem dan actie om een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen. Of neem een loopbaancoach onder de arm.

17. Hoe kun je de wereld beter maken?

Zoek je uiteindelijke doel. Hoe kun je de wereld een beetje beter maken? Als je het antwoord nog niet weet, combineer dan alle bovenstaande antwoorden en je krijgt een veel beter idee. Jij hebt het in jouw macht om verbazingwekkende dingen te doen

Als coach help ik jou met deze vragen, en om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Ontketen jouw potentieel met deze 5 acties
5 tips om gemotiveerd te raken én te blijven
Wil je nu jouw passies omzetten in jouw werk?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 17 inspirerende vragen om jouw leven te veranderen

  1. shivatje zegt:

    Vaak zien mensen niet in wat ze al zelf overwonnen hebben en hebben het vaak moeilijk om alsnog dingen te veranderen. Als men ziet dat het leven als een kaartspel is dan heeft men de troeven in eigen hand maar je moet ze durven uitkomen.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.