7 manieren om te vinden wat je wil in het leven

Lifecoach over 7 manieren om te vinden wat je wil in het levenVeel mensen leven hun leven zonder te weten wat ze willen. Vaak volgen ze anderen. En doen ze gewoon wat er van hen verwacht wordt.

Is dat de manier waarop jij jouw leven wil leiden? Dan hoef je niet verder te lezen.

Maar besef je dat je maar één leven hebt, en wil je daar alles uithalen en dingen doen die je gelukkig maken? Dan wil ik je vandaag graag verder op weg zetten om daar werk van te maken.

Als je niet precies weet wat je echt wil in je leven, dan ben je niet alleen. Duizenden, en allicht miljoenen mensen leiden hun leven zonder doel.

Wil jij jouw leven niet doelloos zwalpend doorbrengen, dan kan je de volgende 7 tips gebruiken om uit te zoeken wat je precies wil in het leven.

1. Denk aan jezelf

Het is onmogelijk om exact te weten wat je wil in het leven wanneer je je voortdurend opoffert voor anderen. Je moet jezelf op de eerste plaats zetten. Stel jezelf de vraag: als ik niet gebonden was aan mijn job, familie, vrienden of om het even wat, wat zou ik dan op dit moment doen? Onthoud dat het okee is om eerst aan jezelf te denken, want niemand anders zal dat voor jou doen.

2. Heb geen spijt

Voel je niet schuldig wanneer je eerst aan jezelf denkt. Het is jouw leven. Het is tijd om je leven te leiden precies zoals jij dat wil. Wanneer je voortdurend spijt hebt van dingen die je al dan niet deed in het verleden, dan ben je niet in staat om vooruit te gaan. Leef niet in het verleden. Leef in het nu, en in de toekomst.

3. Bepaal wat je nodig hebt

Soms is het lastig om uit te maken wat je nodig hebt. Ga er dus voor zitten en denk na over wat je het meest nodig hebt. Is het je familie? De vrijheid om jezelf uit te drukken? Liefde? Financiële zekerheid? Iets anders? Het kan helpen om een lijst van prioriteiten te maken. En denk na over wat je wil nalaten.

4. Zoek uit wat je echt stoort

Om succes te hebben, moet je elimineren wat je niet wil. Bepaal wat je echt haat, en wees specifiek. Zeg dus niet dat je een hekel hebt aan je job. Kijk wat je er precies zo vervelend aan vindt. Is het je kritische baas? De hoeveelheid werk? Je vage functieomschrijving? Of alles samen? Wat stoort je, en hoe kan je dat veranderen? En hoe graag wil je het veranderen?

5. Bepaal wat jou echt gelukkig maakt

Jouw leven is pas zinvol als het je gelukkig maakt. Geluk is de drijfveer achter al jouw verlangens. Neem dus even de tijd om na te denken over wat jou gelukkig maakt. Is het reizen? Met kinderen omgaan? Een succesvolle zaak leiden? De relatie met je partner? Financiële zekerheid? Eens je weet wat jou het meest gelukkig maakt, weet je waarnaar je zou moeten streven in je leven.

6. Laat anderen weten wat je wil bereiken

Hou je doelen en verlangens niet voor jezelf. Laat ze horen. Wanneer je anderen vertelt wat je probeert te bereiken, dan zullen ze vaak bereid zijn je te steunen en nieuwe ideeën te geven.

7. Blijf positief

Het leven verloopt niet altijd zoals je het zou willen. Raak niet ontmoedigd wanneer je plannen mislukken. Blijf meester over je leven, en doe je best om mee te gaan in de verandering. Je raakt er uiteindelijk wel. Je maakt gewoon een omweg. Soms is een positieve houding alles wat je nodig hebt om vol te houden.

Als coach help ik jou om te vinden wat je echt wil in jouw leven, dat te versterken en zo écht meester te worden over jouw leven. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Stuur me tips

Lees verder:
Wat wil ik nu echt met mijn leven?
Lees dit niet als je rustig wil slapen
7 krachtige vragen om te ontdekken wat je met je leven wil aanvangen

P.S. Doe jouw vrienden en mij een plezier en deel dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.