7 tips om je zomaar goed te voelen over jezelf

Life coach geeft 7 tips om je zomaar goed te voelen over jezelfWanneer je alle succesverhalen over anderen leest, is het soms moeilijk om je goed te voelen over jezelf en jouw omstandigheden.

Jezelf vergelijken met anderen is dan ook een hinderpaal in het schrijven van jouw eigen succesverhaal.

Dit zijn 7 tips om je te helpen je goed te voelen over jezelf, zonder vergelijkingen te maken.

1. Neem je voor om enkel met jezelf te concurreren.

Er zal altijd iemand zijn die aantrekkelijker is dan jou, of rijker, of succesvoller. Stop ermee jezelf met anderen te vergelijken. Afgunst ten opzichte van anderen zal niets aan jouw situatie veranderen.

De enige persoon met wie je in competitie moet gaan is jezelf. Jouw doel is om vandaag een betere mens te zijn dan je gisteren was.

2. Verander wat je kan veranderen, en aanvaard de rest.

Maak een plan om de dingen aan te pakken die onder jouw invloed vallen. Vijf kilogram afvallen is wellicht een haalbare kaart, maar om wereldkampioen bodybuilding te worden heb je misschien niet de juiste genen. Focus op de dingen waarover je controle hebt, en stop ermee het onmogelijke te willen veranderen.

3. Wees dankbaar voor wat je hebt.

In plaats van te focussen op alle dingen die anderen hebben en jij niet, focus op wat jij wél hebt. Het beetje geld in je portefeuille is al meer dan wat veel mensen op onze planeet bezitten.

Oefen in het dankbaar zijn voor alle kleine en grote dingen in je leven. Dankbaarheid voorkomt gevoelens van jaloezie en afgunst tegenover mensen die meer hebben dan jezelf. Noem elke dag minstens vijf dingen op waarvoor je dankbaar bent in je leven.

4. Erken dat het leven niet rechtvaardig is.

Het leven is niet bedoeld om rechtvaardig te zijn. Mensen worden niet gelijk geboren. Elke mens groeit op in zijn eigen omstandigheden, met zijn eigen problemen.

Van zodra je erkent dat het leven nu eenmaal zo is, hoef je geen tijd en energie meer te verspillen aan wensen dat het anders zou zijn.

Laat je boosheid en frustraties los wanneer je tegenslag ervaart. Richt je in de plaats daarvan op wat je kan leren van moeilijke tijden.

5. Ontwikkel heldere doelen.

Succes ervaren is een van de beste manieren om je goed te voelen over jezelf. Stel jezelf dus enkele duidelijke, haalbare doelen. Maak dan een actieplan om naar je doelen toe te werken.

Denk aan doelen die jouw gezondheid, jouw financiën, jouw sociaal leven of jouw relaties verbeteren. Wat kan je doen om dingen beter te maken voor jezelf? En wat is een realistische tijdlijn? Echte deadlines vergroten de kans dat je je doelen ook echt gaat bereiken.

6. Verander je gedrag.

Verander wat je doet, en je verandert hoe je je voelt. Wees dus bereid om iets nieuws te proberen, ook al lijkt het geen aantrekkelijk idee.

Wanneer je bijvoorbeeld de gewoonte hebt om het hele weekend in je zetel te hangen, zal je je niet plots beter voelen over jezelf. Daarvoor zal je iets moeten doen: mensen ontmoeten, een nieuwe activiteit uitproberen, je inschrijven voor een cursus, sporten, een nieuw talent ontdekken.

7. Geef anderen een goed gevoel.

Een van de beste manieren om je beter te voelen over jezelf, is om iets voor een ander te doen. Want iemand helpen, zomaar iets voor iemand ander doen, haalt de focus weg van jezelf en geeft je reden om je goed te voelen. Je kan vrijwilliger worden in een rusthuis, dierenasiel of school, of gewoon boodschappen doen voor je buren of oudere mensen in je buurt.

Focus op wat je kan bijdragen aan deze wereld, en terwijl je dat doet zal je je vanzelf beter voelen over jezelf.

Als coach help ik jou om je goed te voelen over jezelf, en te gaan voor het leven dat jij wil – zonder je te vergelijken met anderen. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Stuur me tips

Lees verder:
Wat wil ik nu echt met mijn leven?
Lees dit niet als je rustig wil slapen
7 krachtige vragen om te ontdekken wat je met je leven wil aanvangen

P.S. Doe jouw vrienden en mij een plezier en deel dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching. Bookmark de permalink .

Een reactie op 7 tips om je zomaar goed te voelen over jezelf

  1. Mia Van Driessche zegt:

    Dank je voor alle mooie mails die ‘k van je ontvang :echte opstekers en leidraden om positiever en intenser in ’t leven te kunnen staan !

    Groetjes,

    Mia

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.