Kan je jouw brein trainen om gelukkig te zijn?

Personal life en business coach geeft tips om gelukkig te zijn.Uit onderzoeken blijkt dat hardwerkende belastingcontroleurs vooral gericht zijn op het vinden van fouten. Maar wanneer ze een team moeten leiden of wanneer ze ’s avonds bij hun partner komen, zien ze weer een lijst met fouten. Met alle gevolgen vandien voor hun persoonlijk leven.

Je kan dus jouw brein trainen om kritisch, pessimistisch, en ook ongelukkig te zijn. Zo blijkt uit onderzoek van professor Martin Seligman dat advocaten gemiddeld genomen pessimistischer zijn. In hun beroep is dat vaak een goed punt omdat ze daardoor voorzichtiger zijn en mogelijke toekomstige problemen voorzien, bijvoorbeeld bij het nalezen van contractvoorstellen.

Een dergelijke attitude die je goed maakt in jouw job maakt je niet altijd gelukkig als mens.

Maar gelukkig is er een manier om jouw brein uit deze negatieve lus te halen. Zelfs drie manieren.

3 tips om jouw brein te trainen op geluk

1. Driemaal dankbaar
Leer jouw brein om de goede dingen in het leven op te merken. Onderzoek toont aan dat gewoonweg het dagelijks oplijsten van drie zaken waarvoor je dankbaar bent al een groot verschil maakt.
Probeer het maar eens uit de komende week: trek elke avond tien minuten uit voor je gaat slapen. Noteer drie dingen die de voorbije dag goed gingen en waarom ze goed liepen. Schrijf ze in een notaboekje of op jouw computer. Die drie dingen hoeven niet wereldschokkend te zijn (“Mijn collega trakteerde op een lekker ijsje”), maar ze kunnen wel belangrijk zijn (“Mijn zus beviel van een gezonde baby”).

2. Vergelijk
Allicht hebben anderen jou al verteld dat je je niet moet vergelijken met andere mensen. Onderzoek toont aan dat het geen kwaad kan, maar vergelijk je dan enkel met mensen die slechter af zijn dan jezelf. Want wanneer je je vergelijkt met mensen die het op een bepaald vlak beter hebben/doen dan jijzelf, kan dat je slechter doen voelen.

3. Het goede verhaal
Wanneer jouw visie op jouw levensverhaal heel negatief is, kan je daardoor depressief worden. Het ‘herschrijven’ van dat verhaal blijkt vaak effectiever te zijn dan medicatie. Je kan gebeurtenissen uit jouw leven anders kaderen, en er een positieve draai aan geven. Gelukkige mensen doen dat automatisch, maar je kan het jezelf aanleren. Herinterpreteer gebeurtenissen zodat ze jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen beschermen of versterken.

Als coach begeleid ik mijn klanten met het transformeren van hun leven om zo meer geluk en voldoening te ervaren. Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je nu gratis in via deze link.

En wat doe jij om jouw brein te trainen op geluk? Laat het weten via de reactiemogelijkheid hieronder, of stuur me een bericht.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Deel je dit artikel ook met jouw kennissenkring? Je doet er hén én mij een plezier mee.

Lees verder:
Dit inzicht maakt je op slag gelukkiger
9 tips om gelukkig te zijn op je werk
Voel je 25% gelukkiger op 5 minuten

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kan je jouw brein trainen om gelukkig te zijn?

  1. viaventura zegt:

    Bedankt hoor ! Dit kwam net op tijd ! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.