7 kleine gewoontes van minder gestresseerde mensen

Life coach geeft tips om minder stress te ervaren.De stress in jouw leven onder controle houden gaat niet alleen over de grote beslissingen en uitdagingen zoals je loopbaan, relaties, geld en gezondheid.

Het gaat ook over wat je dagelijks en wekelijks doet: die kleine gewoontes die allemaal samen een groot verschil kunnen maken. Hier heb je er 7 die een enorme impact en positief effect hebben voor heel veel mensen, inclusief mezelf.

1. Schrijf het allemaal op.

Gebruik jouw brein voor betere dingen dan te onthouden wat je nog moet doen. Je geest is vaak een als een lekke emmer. Dus schrijf al jouw grootse ideeën, inzichten en gedachten op voor je ze kwijtraakt en voeg wat je moet doen toe aan een to do-lijst.

2. Een ding per keer.
Je krijgt veel betere resultaten en je voelt je beter en minder gestresseerd als je maar één ding per keer doet. Probeer dus niet te multitasken, maar start jouw dag met de belangrijkste taak tot deze is afgewerkt. Daarna ga je verder met de volgende taak die dan het belangrijkst is.

3. Vragen in plaats van veronderstellen.
Gedachtenlezen is niet simpel: stel dus vragen en communiceer. Dit helpt je om nodeloze conflicten en misverstanden te verminderen, want die verspillen tijd en energie.

4. Maak van een mug geen olifant.
Als er iets vervelends gebeurt, dat jou stress geeft, vraag je dan af: hoe belangrijk is dit in mijn leven? Vergeleken met alles wat al is gebeurd, en wat er kan gebeuren, hoe erg is dit? Is het iets dat de rest van mijn leven beïnvloedt? Is het tijdelijk? Vaak is het dat. Zet het dus in perspectief, en maak van een mug geen olifant.

5. Bepaal grenzen voor je dag en je week.
Om werktijd waarbij je volledig gefocust bent, in balans te brengen met relaxtijd, heb je grenzen nodig. Zo kan je een starttijd en stoptijd voor je werk bepalen. Ook tijdens de dag kan je breaks inplannen om scherp te bijven. Ga dan in elk geval even weg van je computerscherm en doe iets helemaal anders, zoals een luchtje scheppen.

6. Hou je werkplek eenvoudig.
Beperk afleidende en stresserende rommel op je werkplek. Zo kan je makkelijker jouw aandacht focussen op wat belangrijk is. Naast een laptop, een blocnote en een pen zet je ook nog iets inspirerends in jouw blikveld, zoals jouw topprioriteiten of dromen, een quote of een foto die jou energie geeft. Wanneer alles een vaste plaats heeft, is het ook makkelijker om je werkplek en je huis op orde te houden. Zo vind je meteen je sleutels, portefeuille en gsm wanneer je je huis verlaat.

7. Haal gewoon adem.
Voel je stress, raak je vast in een probleem, of pieker je over het verleden of de toekomst? Doe dan twee minuten buikademhaling en focus enkel op de lucht die je in- en uitademt. Dit kalmeert je lichaam en brengt jouw geest terug naar het hier en nu.

Welke van deze gewoontes ga jij uitproberen? Of zijn er nog andere die voor jou werken? Laat het me weten in het reactieveld hieronder of stuur een mailtje.
Je doet me ook een enorm plezier als je deze tips deelt met jouw kennissen. Dat kan via onderstaande social media knoppen.

Lees meer tips:
De FORMIDABEL-methode tegen stress en zorgen
5 signalen dat je teveel werkt (en opgebrand raakt)
Organiseer je leven in twee minuten

En als je de bestseller Meer tijd in 12 stappen nog niet hebt, dan kan je deze nu bestellen via deze link: http://www.het-ei-van-columbus.be/product/meer-tijd-12-stappen/

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.