Eén ding dat je dag onmiddellijk kan verbeteren

Life coach geeft tip om je dag onmiddellijk te verbeterenHeb jij ook soms van die dagen waarop je het gevoel hebt dat je teveel tegelijk te doen hebt: veel te veel werk, tientallen boodschappen, massa’s e-mails, voicemails en een steeds aangroeiende to-dolijst?

Of zo van die dagen waarop je het gevoel hebt dat je op automatische piloot werkt? Niets gaat echt mis, maar om een of andere reden voel je je gewoon…bwah.

Soms heb je echt zin om een “time out” te nemen op zo’n dag: een wandeling, een koffie gaan drinken met vrienden,…. Goed idee trouwens. Maar niet altijd mogelijk. Daarom: neem eens een “time in”.

Een “time in” is gewoon de bewuste beslissing om even te stoppen met alles wat je aan het doen bent en jezelf 60 seconden te geven om te ontspannen, je batterijen op te laden en te genieten van de stilte.

Dat kan overal: op het werk, onder de douche, voor een stoplicht, in de rij voor de lift. De essentie is om gewoon even te stoppen met wat je aan het doen bent, even te “unpluggen” gedurende één minuut en te focussen op enkele diepe ademhalingen.

Een heel simpele techniek. Maar met wat voor een effect! Je hoeft er gewoon voor te kiezen om je eigen routine wat te veranderen en enkele “time ins” in je dag te integreren.

Hoe doe je dat, die “time ins” integreren in je dag?

1. Mik op driemaal daags. In het ideale geval neem je een “time in” ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Je kan er natuurlijk meer nemen als je eraan denkt. Maar drie is perfect om mee te starten. Hoe meer, hoe beter.

2. Gebruik de volle 60 seconden. Neem de volledige minuut om te “unpluggen”. Relax en focus om diepe ademhaling gedurende 60 seconden. Focus op het vertragen van je geest en geniet van de “time in”. Geniet van de stilte en laat los wat er in je gedachten zat.

3. Gebruik een “time in” wanneer nodig. Als je merkt dat jouw energie wegvloeit of dat je opgedraaid geraakt, stop met wat je aan het doen bent, en neem een “time in”.

Gebruik de “time in” om energie op te doen vooraleer je terugspringt in wat je aan het doen was. Het is ongelooflijk hoe slechts zestig seconden voor jezelf jou onmiddellijk doen ontspannen en je batterijen terug opladen. Start er vandaag mee. Het zal een van de beste dingen zijn die je ooit voor jezelf hebt gedaan.

Ontdek de beste tips om meer tijd te maken voor wat belangrijk voor je is in het boek Meer Tijd in 12 stappen.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Deel deze tip met één iemand.

En heb je zin om eens een langere time-out te nemen? Boek dan nu jouw vakantie in Portugal. Ontdek hier een luxueuze vakantiewoning aan zee die je zomaar kan huren voor 1 tot 6 personen.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.