Meer uit jouw leven halen: 10 eenvoudige manieren

Lifecoach deelt 10 eenvoudige manieren om meer uit jouw leven te halenAls je op zoek bent naar eenvoudige manieren om jouw leven en jouw loopbaan te verbeteren, dan zijn hier 10 dingen die je direct in de praktijk kunt brengen en die jou en jouw leven productiever zullen maken.

Elk van deze dingen kan je dagelijks doen. Welke tip ga jij eerst uitproberen?

1.     Bepaal jouw top drie van belangrijkste taken voor de dag

Wat zijn de drie belangrijkste dingen die je vandaag kunt doen in de richting van jouw doelen? Schrijf ze ’s ochtends of zelfs de avond ervoor op en zorg dat je ze ’s ochtends als eerste doet. Het zal je helpen gefocust te blijven zodat je geen tijd verspilt aan taken van weinig belang. Als je erin slaagt om deze taken te voltooien, zul je je productief voelen, zelfs als je niets anders doet op jouw lijst.

2.     Slaap genoeg

Sommige mensen scheppen op over laat doorwerken of weinig slapen. Maar wat ze zich niet realiseren is dat een gebrek aan slaap leidt tot depressie, snelle huidveroudering en vergeetachtigheid. Het kan zelfs gewichtstoename veroorzaken.

3.     Luister naar jouw favoriete muziek

Het is verbazingwekkend wat het luisteren naar jouw favoriete muziek kan doen voor je lichaam en geest. Muziek stimuleert de aanmaak van gelukshormonen, waardoor je je goed voelt en klaar bent om de dag aan te pakken.

Als het gaat om geconcentreerd werken, zal jouw favoriete muziek jou eerder afleiden. Net zoals iedereen wel weet hoe moeilijk het kan zijn om geconcentreerd te blijven, hebben de meeste mensen ook wel eens te maken gehad met het gevoel dat je echt in een flow zit. De muziek van Focus@Will is speciaal gemaakt om je in zo’n flow te krijgen. Het is daarom ook niet echt een entertainmentdienst en je zult niet de laatste hits tegenkomen. Wel zou je dus productiever kunnen worden als je naar de muziek luistert en je zou je zelfs vier keer beter kunnen concentreren. Voor mij werkt het alvast: ik gebruik het al jaren bijna elke dag.

4.     De 60/10 regel

Een zeer effectieve productiviteitshack. Stel een timer in voor 60 minuten en concentreer je op de taak die je moet uitvoeren. Wanneer de 60 minuten zijn verstreken, neem dan een pauze van 10 minuten en doe iets om je weer op gang te brengen, zoals een wandeling maken, een goede vriend bellen of een kopje thee drinken.

5.     Zorg voor accountability partners

Als jij de enige bent waaraan je verantwoording dient af te leggen, dan ben je meer geneigd om uitstelgedrag te vertonen. Accountability is letterlijk vertaald ‘verantwoording, verantwoordelijkheid’ en het gaat erom dat je doorzet en volhoudt in het bereiken van jouw doelen. Zo had ik onlangs een coachingklant die absoluut wou veranderen van werk, die ook wist wat ze kon, wat ze wou,… maar die merkte dat ze geen actie ondernam. Doordat ze mij als loopbaancoach en accountability partner inschakelde, kwam ze in beweging en kon ze plots snel stappen zetten in de richting van een nieuwe loopbaan. Intussen werkt ze met veel plezier in een job die haar voldoening geeft.

6.     Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen heeft te maken met zijn eigen uitdagingen, worstelingen en tegenslagen. Vergelijken is nutteloos en schadelijk voor jouw gevoel van eigenwaarde. In plaats van jezelf te vergelijken met anderen, richt je jouw energie beter op het zijn van de allerbeste versie van jezelf. Focus jouw energie en aandacht op je eigen doelen en wat er nodig is om die te bereiken.

7.     Plan jouw dag op basis van de energiecycli van jouw lichaam

Ons lichaam heeft een natuurlijk energieritme gedurende de dag. Wanneer je dat volgt, kunt je profiteren van de momenten waarop je de meeste energie hebt. Aandacht hebben voor je energiecycli en in overeenstemming ermee werken zal je helpen om het meeste uit je beschikbare tijd te halen. Stel jezelf om te beginnen de volgende vragen:

Wanneer voel je je het meest energiek?

Op welke tijden van de dag gaan bepaalde taken het beste?

Wat doe je om je energie gedurende de dag te beheren?

8.     Vermijd mensen die je naar beneden halen

Het leven is gewoon te kort om omringd te worden door negatieve mensen die niets anders doen dan je neerhalen. De snelste manier om een verandering in je leven te maken is om te veranderen met wie je jezelf omringt.

9.     Doe eerst de moeilijkste of meest onaantrekkelijke taken

Als je naar je takenlijst kijkt, is het verleidelijk om eerst de kleinere, eenvoudige taken te kiezen. Als er een groot project is waarvoor je wat schrik hebt, is de kans veel groter dat je dingen gaat uitstellen. Maar als je die taak als eerste oplost, ervaar je het plezier van te weten dat het van je lijstje is geschrapt en de rest van jouw taken zal in vergelijking daarmee aanvoelen als een makkie.

10.  Schrijf dingen op

Het is onmogelijk om ergens niet aan te denken. De meeste mensen worden afgeleid van de taak waarmee ze bezig zijn door ideeën en gedachten over andere zaken. Het beste is om die ideeën vast te leggen op papier of elektronisch. Eenmaal uit je hoofd en op papier (of op een scherm), hoeft jouw brein het niet meer vast te houden, zodat je weer aan het werk kunt.

Als coach help ik jou om positieve gewoontes aan te kweken en om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, en om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
5 onmisbare en positieve gewoontes voor een gelukkig leven
5 gewoontes die succesvolle mensen niet hebben (en jij nog wel)
Is jouw goed voornemen om te veranderen van job?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.