7 vragen die succesvolle mensen zich dagelijks stellen

Zelfvertrouwencoach over 7 vragen die succesvolle mensen zich dagelijks stellenWat zal ik aantrekken? Wat ga ik vanmiddag eten? Elke dag stel je een boel vragen aan jezelf.

Maar succesvolle mensen stellen zichzelf erg specifieke vragen, die hen helpen om hun doelen te bereiken. Zij herbekijken elke dag hun pad om op de goede weg te blijven.

En wanneer hun acties niet overeenstemmen met hun doelen, maken ze de nodige aanpassingen om succesvol te blijven.

Wil je ook leren hoe je vooruitgang boekt door jezelf vragen te stellen? Dit zijn 7 vragen die je helpen succes te behalen.

1.    Wat wil ik vandaag bereiken?
De meeste mensen worden ‘s morgens wakker zonder focus of doel voor de dag. Hun leven volgt een ritme van opstaan, overleven, en terug gaan slapen. Het enige wat ze willen is de dagelijkse routine doorkomen zonder veel te hoeven nadenken.

Succesvolle mensen denken anders. Zij waarderen elke ochtend, en gebruiken die om hun stemming en motivatie te bepalen voor de dag. Wanneer zij ontwaken, bekijken ze hun leven, herinneren zichzelf aan hun belangrijkste focus en stellen hun doelen voor die dag. Ze richten zich op wat ze willen bereikt hebben voor de dag ten einde is.

Lees verder Hoe je meer focus krijgt in je leven

2.    Hoeveel tijd heb ik nodig voor elke taak?
Je tijd goed kunnen beheren is een belangrijke voorwaarde voor succes, maar helaas zijn veel mensen daar erg slecht in. Elke dag bestaat voor iedereen uit 24 uur. Succesvolle mensen slagen er dus in die 24 uur beter te gebruiken. Bepaal de prioriteiten in je leven, geef daar eerst je tijd en aandacht aan.

Lees verder 7 manieren om jouw timemanagement vaardigheden te verbeteren

3.    Komen mijn acties overeen met mijn doelen?
Daden spreken meer dan woorden. Wat je doet, bepaalt dus of je je gestelde doelen zal behalen. Succesvolle mensen pauzeren daarom af en toe om zichzelf af te vragen of wat ze doen echt past in het grotere plaatje. Ze zullen zelfs stoppen met alle overbodige zaken om enkel verder te doen met die acties die hen helpen bij het bereiken van hun doelen.

Lees verder Time Management Tip: Stop!

Perfectionismecoach stelt 7 vragen

4.    Welke slechte gewoonten kan ik vermijden?
We hebben allemaal wel één of meer slechte gewoonten. Onze gewoonten maken ons tot wie we zijn. Soms weten we wel dat ze niet goed zijn voor ons, maar omdat ze ons een goed gevoel geven, blijven we ze toch doen. Succesvolle mensen begrijpen dat deze slechte gewoonten letterlijk slecht zijn voor ons, en we ze dus moeten vermijden – tot ze niet langer een gewoonte zijn.

Lees verder De top 7 slechte gewoonten die je beter kwijtraakt

5.    Van welke fouten kan ik leren?
Fouten maken we allemaal. Je kan niets leren zonder fouten te maken. Het wordt pas een probleem wanneer je dezelfde fout steeds opnieuw en opnieuw maakt, en toch verwacht andere resultaten te krijgen. Om succesvol te zijn, leer je van je eigen fouten, én van die van anderen. Bedenk dat deze fouten lessen zijn, en dat je eruit kunt leren.

6.    Ben ik nog op de goede weg?
In het leven is het belangrijk om regelmatig te evalueren. Maar soms raken we zo opgeslorpt door al onze dagelijkse beslommeringen, dat we het spoor bijster raken. Wanneer we onszelf niet evalueren, kunnen we zo ver afdwalen van de weg die naar ons doel leidt. Om succes te hebben en je doelen te bereiken, sta je dus regelmatig eens stil bij je vooruitgang. Evalueer of je nog op de goede weg bent, en of je in de juiste richting beweegt.

Lees verder Evalueer geregeld jouw loopbaan

7.    Welke risico’s wil ik nemen om mijn doel te bereiken?
In het leven nemen we allemaal beredeneerde risico’s. Succesvolle mensen kunnen je vertellen dat ze heel wat risico’s hebben genomen om te komen waar ze nu zijn. Elke keer hebben ze de mogelijkheden afgewogen tegen wat ze te verliezen hadden. Op basis van wat het zwaarst doorweegt, nemen ze dan een berekend risico. En dat heeft hen succesvol gemaakt.

Lees verder Doe deze 10 dingen nu, of je krijgt spijt over 10 jaar

Lifecoach over vragen die jouw leven veranderen

Als coach help ik jou om je de juiste vragen te stellen en om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, en om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
6 manieren waarop succesvolle mensen anders denken
3 leugens over succes die je nog steeds gelooft
Is jouw goed voornemen om te veranderen van job?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.