5 tips voor meer eenvoud in je leven

5 tips voor meer eenvoud in je levenDeze week was het dag van de eenvoud. Radiozender JOE vroeg me daarom om drie tips om het leven eenvoudiger te maken, en daarmee gemakkelijker en vaak plezieriger. Je vindt ze hieronder, én nog een paar extra.

1. Single-task

Je hebt zeker al gehoord van multitasken: jezelf bezighouden met meerdere taken tegelijk of door elkaar – taken die allemaal aandacht vragen, zoals e-mailen, telefoneren, problemen oplossen,….

Welnu, dat multitasken of switchtasken is dodelijk voor je productiviteit, je brein en je gemoedsrust. Het is voldoende bewezen dat het simpelweg niet wérkt.

Als je in plaats daarvan maar één ding tegelijk doet met jouw volle aandacht, dan ben je meer gefocust, minder gestresseerd en krijg je uiteindelijk toch meer gedaan.

2. Gebruik de één-in-één-uit regel

Zeker nu het soldenperiode is. Gebruik de één-in-één-uit regel: elke keer wanneer je iets koopt, moet je iets anders wegdoen. Vereenvoudig je kledingkast: geef weg wat je niet meer draagt. De één-in-één-uit regelis trouwens ook een goede gewoonte voor kinderen.

Ruim dus geregeld op en geef spullen die je niet langer gebruikt weg of recycleer ze.

3. Verminder het aantal nieuwsbrieven en websites waarop je bent geabonneerd

Abonneer je enkel op die websites die levensnoodzakelijk zijn of jou écht inspireren.

In plaats van alle informatie naar je toe te laten komen, ga ze zelf opzoeken op jouw voorwaarden en wanneer het jou past.

4. Wees geen perfectionist

Perfectionisme is de vijand van eenvoud. Als perfectionisme jouw leven aan het controleren is, dan is goed niet meer goed genoeg. Daardoor wordt jouw leven alleen maar moeilijker en complexer.

Het probleem met alles perfect willen doen is dat het een illusie is, iets wat te goed is om waar te zijn. Heel de tijd moeten presteren, ook wanneer het niet nodig is, veroorzaakt veel stress. Perfectionisme kan voor een bepaalde tijd werken, maar op een zeker moment betalen mensen hier de prijs voor: stress en overspannenheid zijn dan het gevolg, soms wel erger.

Wim Annerel is perfectionismecoach #OCP

5. Maak een lijst van jouw top 3 tot 5 prioriteiten:

Creëer ruimte in je leven zodat je meer tijd hebt voor deze zaken. Bekijk ook eens waar je je toe verbonden hebt: laat vallen wat niet meer in lijn is met je topprioriteiten.

Check hoe jij je tijd gebruikt: plan je dag zo dat je de meeste tijd besteedt aan wat echt belangrijk voor je is.

Als coach help ik jou om jouw perfectionisme weer de baas te worden, en om vooruitgang te maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
7 manieren om jouw timemanagement vaardigheden te verbeteren
Meer Tijd in 12 stappen
Vind weer geluk in je werk

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in perfectionisme en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 5 tips voor meer eenvoud in je leven

 1. shivatje zegt:

  Ruimte maken in het leven. Vaak hoor ik hoe doe je dat. Het is zo makkelijk als je even alles aan de kant kan schuiven. Maar spijtig genoeg durven ze dat vaak ook niet en missen zo heel wat van de momenten aan hen zelf.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Geertje zegt:

  En ik me maar afvragen waarom ik mijn to-do-lijstjes nooit afkreeg. Bedankt meneer Annerel, vanuit Groningen, Nederland. Ik had altijd veel te veel op mijn lijstjes staan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.