De 7 signalen dat je van werk moet veranderen

Loopbaancoach over De 7 signalen dat je van werk moet veranderen Blijf ik hier nog jaren werken of kies ik ervoor om op zoek te gaan naar een andere baan? Het is een vraag die veel mensen zich stellen.

Ontevredenheid op het werk kan verschillende oorzaken hebben. Maar wanneer wordt het tijd om uit te kijken naar iets anders?

Het is sowieso gezond om geregeld jouw loopbaan te evalueren: ben jij tevreden met de functie die je nu hebt? Of kan het beter?

Deze zeven signalen geven aan dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

1. Je bent zelf veranderd

Guy begon als laborant op zijn 24ste. Maar intussen heeft hij kinderen, heeft hij andere interesses ontwikkeld en zijn ambities bijgesteld.  De multinational waar hij werkt was een perfecte match toen hij er aan de slag ging, maar ondertussen is hij de bedrijfscultuur al lang ontgroeid.

Mensen veranderen nu eenmaal. En als jouw job of organisatie niet mee verandert… dan is het tijd voor iets nieuws.

2. Je hebt te veel stress door je werk

Een beetje gezonde stress zo nu en dan is geen slechte zaak.

Maar als je elke dag op eieren loopt of op het randje van uitbarsten staat, dan moet je eens goed nadenken of je dit wel volhoudt.

3. Je voelt je niet gewaardeerd

Mijn baas is een echte slavendrijver,” zucht Joris, “Hij barst regelmatig uit en bovendien benadrukt hij alleen maar de fouten die ik maak. Intussen doe ik ook het werk van mijn collega die vertrokken is, maar nooit toont hij waardering. Ik heb hem al eens voorzichtig proberen uitleggen dat ik graag ook feedback krijg op wat ik goed doe, maar dat haalt niets uit.

Werk je de benen van onder je lijf en krijg je geen erkenning,  dan is er een probleem.

loopbaancoach loopbaanbegeleiding4. Je leert niets nieuws bij

Het is jaren geleden dat ik nog een opleiding kon volgen,” klaagt Lena, “en het ziet er niet naar uit dat ik binnenkort mogelijkheden krijg om verder te groeien.“ Ze heeft al eens promotie gemaakt en alles geleerd wat er te leren viel, maar nu is het op.

Gebrek aan toekomstperspectief is zeker een reden om de sprong naar iets nieuws te maken.

5. Je verdient niet genoeg

Ben je helemaal niet tevreden met je loon of extralegale voordelen? En valt er bij jouw huidige werkgever niet over te praten? Dan biedt een nieuwe job jou wel de mogelijkheid om over je salaris te onderhandelen.

6. Je zit op een zinkend schip

Mark: “Door de besparingen zijn er al veel jobs gesneuveld bij ons. Zelf ben ik nog gespaard gebleven bij de voorbije ontslagrondes. Maar ik voel wel constant de onzekerheid. En dat is niet plezant.

Gaat het niet goed in jouw organisatie? Vermoed je dat ze binnenkort definitief de boeken sluiten? Vermijd dan het zwarte gat door nu al op zoek te gaan naar iets nieuws. Want ooit wordt jouw stoel onder je vandaan getrokken, en dan is het misschien al te laat voor een plan B.

7. Je bent het gewoon moe

Elke dag sleep ik me met tegenzin naar mijn werk,” geeft Rika toe, “Ik tel de uren af tot ik weer naar huis kan. Erger is dat ik collega’s en klanten begin af te blaffen en al een paar professionele fouten heb gemaakt.” Voor Rika is het duidelijk tijd voor wat anders.

Want je iedere dag naar je werk slepen, is geen houdbare situatie. Klinkt dat voor jou ook bekend? Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken.

Tenslotte breng je een groot deel van jouw leven door op de werkvloer. Daarom is het echt belangrijk dat je iets doet wat je graag doet.

Jobmoeheid hoeft niet per se een negatief verhaal te zijn. Je kan het ook aangrijpen om een nieuwe start te nemen en een baan te zoeken die beter bij jou past.

Kies voor loopbaancoaching om vol enthousiasme aan een nieuw professioneel hoofdstuk te beginnen.

Op die manier ervaar je opnieuw vreugde in je werk en voel je je opperbest in je vel.

Als coach help ik jou om jouw loopbaan te boosten en stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Waar heb je het meeste spijt van in jouw loopbaan? De top 5
“Ik wil een andere job. Maar ik weet niet welke.”
Geef jouw loopbaan een boost

P.S. Wil je jouw vrienden en mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Career coaching, Coaching, Loopbaanbegeleiding. Bookmark de permalink .

Een reactie op De 7 signalen dat je van werk moet veranderen

  1. shivatje zegt:

    Spijtig genoeg is het niet meer als vroeger en durven mensen niet zo snel de stap te zetten. Naar ander werk. Zelf binnen de organisatie niet. Omdat ze meestal zich moeten verantwoorden voor wat ze ander werk willen. En juist dat antwoord durven mensen vaak niet te geven. Ze blijven dan maar tegen hun zin het werk doen, al zou hun gezondheid ermee achteruit gaan.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.