De 5 stappen om jouw leven naar het volgende niveau te brengen

Life coach geeft tips om jouw leven naar het volgende niveau te brengen“Ik ben wel tevreden met de meeste dingen in mijn leven,” schrijft Lauren, “Maar ik wil zo graag ergens in uitblinken, ik wil ergens trots op kunnen zijn.”

Net als Lauren zijn er veel mensen die zich niet tevreden stellen met het streven naar middelmatigheid op élk domein van hun leven.

Helaas missen veel mensen de gedrevenheid om er iets aan te doen. Ze verspillen hun tijd én talenten aan het dagdromen over wat zou kùnnen zijn in plaats van het leven te leiden dat ze echt willen.

Veel mensen nemen voortdurend de makkelijke weg in het leven: het is minder risicovol, het vraagt minder inspanning en het is comfortabel. Verandering vereist dat je uit jouw comfortzone stapt, in het onbekende.

Maar net omdàt verandering en verbetering zo moeilijk is, is het zo waardevol. Jouw leven in de goede zin veranderen brengt veel positieve resultaten: je krijgt meer eigenwaarde, daardoor word je een beter(e) mens/vader/moeder/vriend, en in het algemeen voel je je ook gelukkiger.

Jezelf veranderen zal natuurlijk de uitdagingen in jouw leven niet wegnemen; je zal gewoon beter voorbereid zijn om ermee om te gaan.

Heb je al vroeger geprobeerd om te veranderen en is het niet gelukt? Geef het niet op: het kan nog altijd. Deze 5 tips zetten jou op weg naar actie. Wanneer je deze tips volgt, bereid je jezelf voor om méér te doen dan enkel te dromen over het leven dat je wil.

1. Weet wàt je wil veranderen en…waarom

Reserveer nu wat tijd om te gaan zitten en jouw doelen op te schrijven. Schrijf er ook telkens naast waarom je wil veranderen. Want die diepere redenen zullen jou helpen om door te zetten wanneer het eens wat moeilijker gaat.

2. Betrek anderen

Je stelt jezelf kwetsbaar op wanneer je met een ander deelt wat je wil veranderen. Maar om te veranderen, is er niets zo sterk als rekenschap moeten afleggen tegenover een ander. Heb je een vriend, een coach of een andere vertrouwenspersoon die weet wat jij wil bereiken, dan kan die jou daarop aanspreken. Zorg er wel voor dat het iemand is die jou blijft aanmoedigen en niet bang is om te vragen hoe het staat met jouw plan.

Daarnaast kan je ook een buddy, partner of vriend betrekken die in dezelfde situatie als jij zit: je kan elkaar aanmoedigen bij het bereiken van hetzelfde doel, of dat nu gaat om sporten, afslanken, een onderneming uitbouwen of een andere job vinden.

3. Vervang slechte door goede gewoontes

Een slechte gewoonte zoals elke dag 2 uur tv-kijken terwijl je allerlei andere zaken wil doen, vervang je beter door een positieve gewoonte die jou dichter bij jouw doel brengt. Breng je teveel tijd door op Facebook, zet dan een timer om jezelf een limiet te stellen en meer tijd over te houden voor productieve zaken.

4. Let op wat je tegen jezelf zegt

Duw jezelf niet dieper in de put als het eens niet lukt, maar wees je eigen supporter.

Erken ook alle goede dingen die je doet, ook al zijn ze klein. Verandering gebeurt vaak in babystapjes. Die kleine stapjes betekenen heel veel. Erken dat ook.

5. Word meester over jouw tijd

Om iets duurzaams in jouw leven te veranderen, heb je vaak ook meer tijd nodig. Maar als je altijd dezelfde dingen blijft doen zoals je ze altijd deed, zal je altijd even weinig tijd overhouden voor jouw doelen als nu. Zet daarom de nodige stappen om meer tijd over te houden en zo de verandering door te voeren die je wil in jouw leven.
Pas bijvoorbeeld de tips toe uit dit boek over timemanagement.

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen hun leven naar het volgende niveau te brengen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Verder lezen:
Boek ‘Meer Tijd in 12 stappen’
Hoe je komaf maakt met jouw slechte gewoontes
Het is nooit te laat om je leven te veranderen

P.S. Deel dit artikel met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn– en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.