De 7 dingen die gelukkige mensen ànders doen

Life coach geeft tips om gelukkiger te worden.Denk jij dat geluk een gevolg is van de omstandigheden, van geld hebben, van het toeval?

Denk dan opnieuw.

Geluk is een mindset.

En je kan jouw vaardigheid om geluk te vinden ook gewoon oefenen.

Met deze 7 tips: 7 dingen die gelukkige mensen ànders doen.

1. Gelukkige mensen hebben een andere focus.

Gelukkige mensen zijn tevreden met wat ze al hebben, en verspillen niet veel tijd aan het zich zorgen maken en stressen over dingen die ze niet hebben.

Ongelukkige mensen doen het omgekeerde: ze besteden veel tijd aan wat ze niet hebben. Terwijl ongelukkige mensen eerder in het verleden blijven hangen en zich zorgen maken over de toekomst, leven gelukkige mensen in het heden: ze zijn dankbaar voor het “nu” en vastbesloten het leven ten volle te leven in het heden.

2. Gelukkige mensen maken tijd voor hun prioriteiten.

Gelukkige mensen maken tijd voor alles wat belangrijk is voor hen, of het nu hun gezin, vrienden, werk, gezondheid of iets anders is.

3. Gelukkige mensen maken van een mug geen olifant.

Een van de belangrijkste dingen die gelukkige mensen ànders doen is dat ze kunnen loslaten. Ook gelukkige mensen maken minder plezante dingen mee. Ze zijn zich hiervan bewust, maar ze kunnen die in perspectief plaatsen en weer verder gaan met hun leven.

Ongelukkige mensen hebben de neiging om lang stil te staan bij kleinere ongemakken en kwesties, waardoor ze zich lang verdrietig, schuldig, wrokkig of boos voelen.

Gelukkige mensen aanvaarden uitdagingen in hun leven en gebruiken ze als mogelijkheden om te leren en te groeien. Ze maken het beste van schijnbaar slechte situaties. Ze blijven niet hangen bij zaken die buiten hun controle liggen, maar zoeken oplossingen en creatieve manieren om met obstakels om te gaan.

4. Gelukkige mensen nemen verantwoordelijkheid voor wat ze doen.

Gelukkige mensen zijn ook niet perfect. En dat weten ze ook. Wanneer ze iets verkeerd doen, geven ze dat toe. Ze erkennen hun fouten en werken eraan om die te verbeteren.

Ongelukkige mensen neigen ertoe om anderen de schuld te geven, en vinden altijd een excuus waarom dingen niet gaan.

5. Gelukkige mensen omringen zich met andere gelukkige mensen.

Een belangrijk kenmerk van gelukkige mensen is dat ze andere gelukkige mensen opzoeken. Ongelukkige mensen voelen zich aangetrokken tot anderen die hun negatieve gevoelens delen.

Heb je last van een depressieve bui, zorgen of boosheid, spendeer dan eens wat meer tijd met jouw gelukkigste vrienden of familieleden. De kans is groot dat hun positieve houding aanstekelijk werkt op jou.

6. Gelukkige mensen tonen geluk.

Dit lijkt jou allicht evident. Maar het is een belangrijk verschil met ongelukkige mensen. Denk eens aan jouw gelukkigste vrienden. De kans is groot dat je hen voorstelt met een glimlach, een lach en een gemeend gelukkige houding. Mensen die niet gelukkig zijn tonen dat ook: je ziet hen meer voorovergebogen lopen en je ziet ze minder zelfverzekerd door het leven stappen.

7. Gelukkige mensen leven met een passie.

Gelukkige mensen zoeken en/of ontwikkelen passies in hun leven en besteden er tijd aan.

Wil je wat meer geluk in jouw leven brengen, herlees dan nog eens deze 7 dingen die gelukkige mensen ànders doen en bekijk hoe jij ze in jouw leven kan gebruiken.

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen te worden wie ze kúnnen zijn en hun vermogen tot geluk te ontwikkelen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Verder lezen:
3 tips om jouw passie te vinden
De 5 ‘killers’ voor jouw geluk
Onderzoek bewijst: Gelukstips werken echt

P.S. Deel dit artikel met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn– en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

 

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.