16 manieren om uit je comfortzone te stappen

Life coach geeft tips om uit je comfortzone te stappen.Maar wat is dat dan concreet, uit mijn comfortzone stappen? Dat vroeg iemand me onlangs toen ik via Facebook en Twitter de gekende quote (van Neale Donald Walsh) “Life begins at the end of your comfort zone” postte.

Uit je comfortzone stappen is iets wat je leven verrijkt. Een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen of een avontuur ondernemen dat je een beetje beangstigt, dat is wat je helpt te groeien en gelukkig te zijn.

De meesten onder ons verlangen ernaar het comfortabel te hebben en op veilig te spelen. Iets nieuws uitproberen kan beangstigend lijken en niet al die moeite waard. Nochtans komt echte voldoening net op die momenten waarop we uit onze comfortzone stappen.

Denk maar eens terug aan de meest betekenisvolle, wonderbaarlijke momenten in jouw leven. Als je ze van naderbij bekijkt, dan zal je vinden dat die momenten jou uit jouw comfortzone deden stappen. Iets nieuws en ongewoons uitproberen brengt extra opwinding en emotie. Deze hoogtepunten leveren ons een sterker gevoel van iets bereikt te hebben en van voldoening dan gewoon elke dag hetzelfde te doen.

Opgelet: uit jouw comfortzone stappen hoeft geen avontuur op het randje van de dood te zijn. Het kan iets simpels zijn als naar een nieuwe plek reizen. Of een foto-uitdaging aangaan waarbij je 100 vreemden moet fotograferen en daarbij hun naam en wat info over elk van hen vraagt. Voor elk van ons die geen extreme extravert is, is dat al een grote stap buiten onze comfortzone.

Vaak brengen de dingen die ons het meest beangstigen ook de grootste beloningen. Maar het kan wel makkelijker zijn om met dingen te starten die wat dichter bij jouw comfortzone liggen. Naarmate je meer vertrouwen in jezelf wint, kan je grotere stappen zetten.

Ik geef je graag wat ideeën mee om buiten jouw comfortzone te stappen. De grootte van de stappen kan dezelfde zijn voor jou, of net anders. Ze geven je een idee over hoe je jezelf kan stretchen.

Kleine stapjes buiten jouw comfortzone:
1. Bel een vriend of familielid waarmee je het contact was verloren.
2. Spreek voor een groep over een onderwerp dat je boeit.
3. Leer een nieuwe vaardigheid.
4. Sta midden in de nacht op om een meteorietenregen te zien. Of wandel naar een wonderlijke plek.
5. Doe vrijwilligerswerk.

Middelgrote stappen buiten de comfortzone:
1. Reis ergens helemaal alleen naartoe.
2. Volg lessen in iets waarvan je denkt dat je er geen talent voor hebt.
3. Ga eens raften op een wildwaterrivier.
4. Schrijf een boek.
5. Leer zwemmen/duiken als je dat niet kan.
6. Ga naar een evenement waar je niemand kent. Wees daar geen muurbloempje, spreek met minstens 5 mensen. Ben je twintiger of dertiger, neem eens contact op met een lokale afdeling van JCI.
7. Wees de eerste om te zeggen ‘Ik zie je graag.’
8. Niet tevreden in je job? Ga op zoek naar een droomjob.

Grote stappen buiten je comfortzone:
1. Bezoek een land waar bijna niemand een taal spreekt die je kent (zoals Albanië).
2. Ga kamperen in de wildernis, of doe een parachutesprong.
3. Bel een expert in jouw sector en vraag om een interview of een aanbeveling.

Wanneer je nieuwe dingen uitprobeert en jouw grenzen stretcht, dan zal je merken dat jouw grenzen eigenlijk verder liggen. Je bent in staat om zoveel meer te kunnen dan je ooit voor mogelijk hield.

Is een van deze manieren om uit je comfortzone te stappen ook van belang om echt vooruit te komen in je leven? Weet dan dat er coaches bestaan die jou daarin kunnen begeleiden. Of is een coach aanspreken ook een stap buiten jouw comfortzone?

Wat is de volgende stap die jij gaat zetten buiten jouw comfortzone? Laat het me weten.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen doelen te bereiken in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Mental Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 16 manieren om uit je comfortzone te stappen

  1. Mooi en praktisch ook!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.