Herteken je leven in 5 minuten

Jouw droomleven ontwerpen: zo doe je dat volgens life coach en mental coach

Weet je wat het grootste probleem is met de manier waarop de meeste mensen hun leven leiden? In plaats van het leven te leiden dat ze willen, leiden ze het leven zoals het zich aandient.

Meestal reageren we op situaties in ons leven door de weg van de minste weerstand te volgen. Logisch hoor, want we zijn ook maar mensen.

Bijvoorbeeld: we zoeken werk en er dient zich een job aan. Dan nemen we vaak die job aan zonder echt aan de lange termijn te denken. Maar als je dit patroon maar vaak genoeg herhaalt – in relaties, gezondheid, financiën, …- word je op een dag wakker en vraag je je af hoe je ‘hier gekomen bent’ en ‘wiens leven het is dat je leeft.

Wil je van koers veranderen? En je eigen leven leiden? Dan moet je dat gedragspatroon doorbreken.

Je kunt dat doen door jezelf elke dag de volgende drie vragen te stellen. De antwoorden op deze vragen zullen dienen als jouw gps. Dat maakt de kans kleiner dat je wordt afgeleid om een verkeerde afslag te nemen door in te gaan op dingen die jou niet dichter bij je doelen brengen.

Vraag 1: Wat wil ik?

Heb je jezelf die vraag ooit eerlijk gesteld?

Wat wil je van het leven?

Dit is JOUW leven! Hoe wil je dat het eruit ziet? Waar wil je wonen? Met wie wil je samen zijn? Wat wil je elke dag doen? Wil je iets nalaten op deze wereld? Wil je creatief zijn?

Zoek dit uit. Het is essentieel.

Hier is het geheim: Je komt er vandaag niet uit. Misschien ook niet morgen, of volgende week, of zelfs niet voor het einde van dit jaar. Dat is niet erg. Het is niet zozeer het antwoord dat belangrijk is, als wel de actieve oefening om jezelf deze vraag te stellen.

Op die manier kun je, de volgende keer dat er een schitterende kans op je pad komt die veel van je tijd zal vergen, jezelf afvragen: Is dit echt wat ik wil? Als dat niet zo is, laat het liggen. Als dat wel zo is, pak het aan en maak er het beste van. Je zult gewapend zijn met een krachtig instrument: het vermogen om nee te zeggen.

Deze vraag biedt jou ongeëvenaarde helderheid en richting.

Vraag 2: Wat kan ik bijdragen?

Elk succesvol bedrijf, elke succesvolle loopbaan en elke succesvolle organisatie bestaat alleen omdat ze anderen dient. Hier is dan ook het geheim om alles te krijgen wat je wil in het leven: Vind mensen die pijn/gebrek/nood/behoefte hebben, en help hen. In de bedrijfswereld noemen ze dit ‘waarde toevoegen’.

Ik noem het gezond verstand en een goed mens zijn.

Hier is hoe je erachter kunt komen wie je moet dienen: Kijk naar de mensen met wie je graag omgaat. De mensen die jou energie en voldoening geven. Vraag hen wat hen wakker houdt. Vraag hen wat pijn doet in hun leven. Vraag hen hoe je zou kunnen helpen.

Als je er een gewoonte van maakt dit te doen – mensen vragen hoe je kunt helpen – ontdek je een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden om bij te dragen, om waarde toe te voegen.

Als je zelfs maar een klein deel van deze onbegrensde mogelijkheden kunt benutten, dan geef je jezelf het hefboomeffect om het leven te leiden dat je wenst.

Vraag 3: Waarom niet nu?

Denk eraan om jezelf elke dag deze vraag te stellen.

Lifecoach geeft tips om in actie te komen.

Dit is waarom: als jouw brein een lange lijst met to do’s ziet, stelt het de tegenovergestelde vraag. Het wil weten: ‘Waarom niet morgen?’ En omdat je ook maar een mens bent, antwoord je met: ‘Ja, waarom niet morgen?

Sommige mensen noemen dit uitstelgedrag of procrastinatie.

Probeer het nu voor jezelf uit.

Je hebt net een paar minuten nagedacht over het leven dat je wilt leiden. Daarna heb je nagedacht over de mensen die je zou kunnen helpen om je in staat te stellen dat leven te leiden.

Dus, waarom niet nu?

Als jouw brein een lijst met bezwaren teruggeeft, schrijf ze dan op. Plak dat papier op je bureau en kijk er morgen nog eens naar. Als je ’s ochtends wakker wordt, kijk dan naar dat stuk papier en lach.

Het is verbazingwekkend wat een goede nachtrust kan doen om je te laten zien hoe dom en nutteloos die excuses zijn. Als je ze op papier ziet, los van het gebabbel in je hoofd, zal het je aantonen dat je je dromen kunt en moet nastreven.

Dit was een vijf minuten durende oefening die je in staat stelt om je leven te ontwerpen

Het heeft niet lang geduurd, hé?

Ik wed dat jouw hoofd vol ideeën zit. Prima!

Doe deze oefening elke dag. Maandag tot en met zondag.

In het begin zullen jouw acties klein zijn. Misschien stuur je een e-mail naar een vriend om uit te zoeken wat hem of haar dwarszit. Of misschien vind je een interessante opleiding die je laat zien hoe je meer kunt bereiken. Maar na verloop van tijd zal deze eenvoudige oefening de unieke routekaart voor jouw succes onthullen.

Het is de meest eenvoudige manier die ik ken om strategisch de levensstijl van jouw dromen te ontwerpen.

Doe het nu!

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen jouw missie te vinden en te beleven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
3 leugens over succes die je nog steeds gelooft
Waarom je lui bent (en wat je eraan kan doen)
Bestaat er een gps voor jouw leven?

P.S. Wil je mij én jouw kennissen een plezier doen? Dan deel je dit artikel heel eenvoudig door op de FacebookLinkedIn of Pinterest-knop te klikken, zodat jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten kunnen profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.