Hoe je jouw ideale leven creëert in 2023

Hoe je jouw ideale leven creëert volgens life coach en loopbaancoachWaarom niet?

Waarom zou je jouw leven niet ideaal maken?

Meer zelfs: het is van cruciaal belang dat je jouw ideale leven creëert, want elke dag dat je niet het ideale leven creëert, ben je bewust en noodzakelijkerwijs een leven aan het creëren waarvan je niet geniet.

Elke dag waarop je zegt: morgen ga ik het ideale leven creëren, neem je een steen van luiheid waarmee je een huis bouwt waarin je uiteindelijk zult wonen. Een huis van spijt, een huis dat jouw buitengewoon potentieel niet weerspiegelt.

Succes houdt ook in dat je stroomopwaarts zwemt, en daarom is elke dag dat je beslist om gewoon “een teen in het water te steken”, een dag waarop je beslist om verder weg te gaan van het leven dat je wenst.

Jouw toekomst is niet gemaakt van hoop en dromen, maar van vandaag: wat doe je vandaag?

Je creëert jouw ideale leven, door jouw ideale dag te creëren….en die dag te vermenigvuldigen.

Met andere woorden, elke dag dat je dat boek niet schrijft, draag je bij aan een toekomst zonder boek. Elke dag dat je niet beweegt, draag je bij aan een slechte conditie, elke dag opnieuw! Maar natuurlijk zijn we optimistisch, en we geloven dat we op een dag veel tijd zullen hebben, en dat we in staat zullen zijn om alle vooruitgang te boeken die we nodig hebben, en onze fouten recht te zetten. Maar, en misschien helaas, is het leven nu wel aan de gang…..tik, tak, tik, tak….

Je moet iets doen om iets te zijn. Als je het nu niet doet, vandaag, als je niet de nodige stappen onderneemt, zul je het morgen niet “worden”. De tijd om te handelen is niet morgen, het is vandaag, het is altijd vandaag, de tijd om te handelen is altijd nu! Morgen komt nooit: als het gedaan moet worden, dan moet het nu gedaan worden.

Plan jouw succes: zet het in jouw agenda.

Als je vandaag niet kunt beginnen, deze specifieke dag waarmee we nu bezig zijn, waarom zou je dan meer geneigd zijn om “morgen” te beginnen? Het leven wordt steeds complexer, niet eenvoudiger, dus tenzij je jouw agenda vrijmaakt en nu drastische veranderingen doorvoert, heb je geen betere toekomst, geen veelbelovende toekomst.

Hoe creëer je de ideale dag?

Door te bepalen wat de vier of vijf dingen zijn die in een dag moeten gebeuren, zodat je die als jouw ideale dag kan beschouwen. Misschien is het: ik moet een uurtje studeren, of een uurtje intensief bewegen, twee uur mijn project/onderneming promoten, twee uur met mijn gezin doorbrengen, een uur gezonde maaltijden bereiden voor de komende dag en acht uur slapen. Als dit je ideale dag is, dan garandeert dit de toekomst die je wenst, dus moet je nu werken aan het dupliceren van deze dag, elke dag. Hoe meer van deze “ideale dagen” je kunt hebben, hoe sneller je bij je doel en je ideale leven komt.

Opgelet: een ideaal leven is geen leven zonder problemen, of fouten, maar het is een leven waarin je jouw volle potentieel leeft.

Dus hoe blijf je gemotiveerd om dit ideale leven te bereiken?

Wel, eerst moet je deze vraag beantwoorden: wil ik echt een “ideaal leven”? Je moet een “ideaal leven” zodanig graag willen dat je door de pijn wil gaan om het te krijgen.

Hoe creëer je de ideale dag volgens loopbaancoach en executive coach

In de maand januari stromen de fitnesscentra vol met mensen die een goed voornemen hebben gesteld. De meeste van deze nieuwe klanten zal je niet terugzien in februari. Omdat ze naar de fitness kwamen om de verkeerde reden: ze zagen een model op sociale media en ze zeiden ‘dat is hoe ik er wil uitzien’. Maar na een paar weken sporten en het zien van minimale resultaten, terwijl ze toch fysiek aan het afzien waren, gaven ze op.
Ze geven het op omdat ze gestart zijn zonder te erkennen dat mensen die dat niveau van succes hebben bereikt, daarvoor een prijs betalen.

Dus als je succes wil boeken op het werk, met je familie, in jouw onderneming, moet je de prijs kennen en je moet bereid zijn om de prijs te betalen. Hoe graag wil je het?

Als je het wil, kan je bijna alles hebben, maar je moet het echt willen, en je moet bereid zijn om er de prijs voor te betalen.

Tot slot

Begin vandaag om je ideale leven te creëren; plan de vier of vijf dingen die elke dag moeten gebeuren voor jou om het leven van jouw dromen te leven.

Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?


Als jij het niet doet, wie dan wel?

Als coach help ik jou om jouw ideale leven te creëren. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Stop met deze 12 excuses om jouw dromen te realiseren
5 redenen waarom jouw comfortzone jou tegenhoudt
Creëer jouw ideale job en loopbaan

P.S. Wil je jouw vrienden én mij nu een plezier doen? Deel dan nu dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hoe je jouw ideale leven creëert in 2023

 1. shivatje zegt:

  Veel heb jezelf in de hand om een een mooie dag, jaar te maken. Maar heel wat mensen leven met de klok en in stress en zo heb jezelf niet meer in de hand. Ik hoor vaak ik kom niet toe om tijd voor mezelf te maken. Als je dan vraagt hoe het komt is het eerste wat er uit komt werk. Juist doordat zal je ook niet echt mooie dagen kennen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. wimannerel zegt:

  Heel herkenbaar! Dankjewel voor jouw reactie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.