Hoe het meteen klikt met iemand

Hoe je een klik met iemand krijgt volgens communicatiecoachJe kan leren om meteen een goede klik met iemand te hebben.

Het is het geheim voor betere relaties op het werk, en in het leven.

Waarom voelen we met sommige mensen meteen een klik, en met andere niet?

Wat als je een klik zou kunnen maken met iedereen die je ontmoet?

Wat zou daarvoor nodig zijn?

Volg deze 10 eenvoudige stappen om meteen een connectie te maken met iemand, en om zo sterkere relaties op te bouwen met de mensen om je heen.

1. Toon oprechte interesse

Iedereen – echt iedereen – heeft iets unieks te bieden. Vind wat mensen maakt wie ze zijn. Luister naar hun verhaal. Stel vragen. Graaf diep en maak verbinding.

2. Onthoud namen

Merk op hoe mensen zichzelf voorstellen, en gebruik dat als leidraad om hen aan te spreken. Onthou dat iemands naam belangrijk is, en iemands naam regelmatig gebruiken in een gesprek creëert verbinding én helpt je om de naam beter te onthouden.

3. Glimlach

“Glimlach, en de hele wereld glimlacht mee.” Het klinkt als een cliché, maar het klopt echt: een glimlacht wekt enthousiasme en interesse, het drukt vriendelijkheid en goede wil uit, en het toont dat je bereikbaar en benaderbaar bent. Glimlach dus wanneer je met iemand praat, wanneer je een kamer binnenkomt en wanneer je de telefoon opneemt.

4. Bouw verder op iets wat je deelt

Elke relatie is gebaseerd op iets wat je deelt. Wanneer je dus iemand ontmoet, probeer dan te vinden wat je verbindt. Ga op zoek naar je gedeelde achtergrond, waarden of ervaringen. Op het moment dat je een patroon ontdekt, of dat ‘Ja, ik ook!’ moment, ontstaat onmiddellijk een connectie.

5. Moedig mensen aan om te praten

De sleutel om een connectie te maken met een ander is overigens om de ander uit te nodigen om te praten, en zelf te luisteren. De meeste mensen zijn enkel aan het wachten tot de ander stopt met praten, zodat zij terug hun zeg kunnen doen. Luister dus en toon interesse, zelfs wanneer dat betekent dat je extra je best moet doen om je aandacht erbij te houden.

Levenscoach over hoe je jouw sociaal leven uitbouwt

6. Wees enthousiast

Mensen die gepassioneerd leven vinden het makkelijker om te connecteren met anderen. Weet dus wat jou echt raakt, en boor je eigen enthousiasme aan. Positieve mensen vinden we leuker, en mensen die enthousiasme uitstralen, maken meteen verbinding met andere mensen.

7. Leer van iedereen die je ontmoet

Hou je focus op de ander. Dit voorkomt ook dat je je laat meeslepen in geroddel. Blijf met je aandacht bij de interesses van de andere persoon, en vind iets wat de ander jou kan leren dat nuttig is voor jou of interessant om te weten.

8. Laat anderen zich belangrijk voelen

Gebruik je woorden en gedrag als een schijnwerper gericht op de ander. Laat de persoon waarmee je praat weten dat hij of zij belangrijk is voor jou, door de manier waarop je praat. Gebruik een energieke stem. Vraag om input, om advies, of om hulp. Vraag naar inzichten, of ervaring. Al deze vragen geven de ander de boodschap “ik vind jou belangrijk”.

9. Kijk naar het goede

Wees gul voor anderen, zoek naar punten van overeenkomst en manieren om te bevestigen of versterken wat ze zeggen. Spreek geduldig en zorgvuldig, en de mensen rondom jou zullen zich gehoord en gewaardeerd voelen.

10. Behandel anderen zoals je zelf wil behandeld worden

Hoe vaak we dit ook gehoord hebben, het blijft makkelijk om het soms te vergeten. Maak het niet te moeilijk: de kracht ligt in de eenvoud. Connectie maken met anderen vraagt niet veel, het is echt eenvoudig. Wees gewoon mindful, attent, en echt geïnteresseerd. Geef een eerlijk compliment, of authentieke waardering. Er is altijd iets om te waarderen aan een ander.

Het gaat uiteindelijk om echt zijn, om geven om de ander, zo heb je meteen een klik met iedereen die je ontmoet.

Als zelfvertrouwencoach help ik jou om beter te leren communiceren en om jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
10 tekens dat je emotioneel intelligent bent
Nog 5 dingen die iedereen kan doen om zelfverzekerder te zijn
Wil je met meer zelfvertrouwen een nieuwe job vinden?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hoe het meteen klikt met iemand

  1. shivatje zegt:

    Je kan met aandacht luisteren en iets delen met elkaar. Maar een klik komt er pas als er gelijken zijn met elkaar.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.