7 dingen waarvoor je geen sorry meer moet zeggen

7 dingen waarvoor je geen sorry meer moet zeggen volgens zelfvertrouwencoachVaak verontschuldigen we ons omdat we ons te veel zorgen maken over wat andere mensen denken.

Of omdat we hun gevoelens boven onze eigen behoeften stellen.

Maar er zijn veel situaties waarin een verontschuldiging niet nodig is.

Hier zijn 7 dingen waarvoor je je nooit moet verontschuldigen, zelfs niet als je denkt dat je dat wel moet doen.

1. Je moet nooit sorry zeggen voor het volgen van jouw droom.

Een leven dat met spijt geleefd wordt, mag je gerust missen. Verontschuldig je daarom nooit voor het volgen van een droom, want die droom maakt je wie je bent. Geluk zal je vinden door jouw dromen te leven in plaats van jouw leven te dromen.

2. Je moet je nooit verontschuldigen voor iemand anders.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen en gedrag. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor iets wat iemand anders heeft gedaan.

3. Je moet nooit sorry zeggen voor jouw imperfecties.

Imperfecties zijn wat je mooi en uniek maakt. De manier waarop je lacht, je mooie sproeten, je onhandige acties, … Je kunt pas echt een gelukkig leven hebben als je gelukkig bent met jezelf, wanneer jij jezelf hebt geaccepteerd zoals je bent.

Bevalt iets je niet, verander het. En als je het niet kunt veranderen kun je misschien wel jouw kijk erop veranderen, of probeer het stukje voor stukje te accepteren.

Ontdek hier hoe je je bevrijdt van perfectionisme.

4. Je moet nooit sorry zeggen voor het uitgeven van geld aan jezelf.

Verontschuldig je nooit voor het feit dat je jezelf op iets speciaals trakteert. Het kopen van iets leuks verbetert je zelfvertrouwen. Gelukkige en succesvolle mensen weten dat hun eigen verlangens belangrijk zijn voor een bevredigend leven.

5. Je moet nooit sorry zeggen voor het opkomen voor jezelf.

Het respecteren van je eigen grenzen is een teken van zelfrespect. Af en toe prioriteit maken van jezelf is helemaal niet slecht. Sterker nog: het is zelfs nodig om jezelf soms op de eerste plaats te zetten.

Zorgen voor anderen kan namelijk alleen maar als je ook zorgt voor jezelf. Ze zeggen in het vliegtuig niet voor niets dat je eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten en dan pas anderen moet helpen. Zorg dus ook voor je eigen behoeften en neem “me-time” om dingen te doen die je gelukkig maken.

Sta nooit toe dat iemand je schuldig laat voelen over jouw prioriteiten. Als het belangrijk voor jou is, dan is het belangrijk.

6. Je hoeft je nooit te verontschuldigen voor slecht dansen.

Zeg nooit dat het je spijt dat je ‘niet kan dansen’. Dans gewoon! De vreugde die dansen brengt is het waard.

7. Je moet nooit sorry zeggen voor het vertellen van de waarheid.

Sterke mensen vertellen de waarheid. Verontschuldig je nooit voor het feit dat je sterk bent. Zelfs als de waarheid pijn doet, wegen de voordelen van eerlijkheid veel zwaarder dan de eerste prik van de waarheid.

Wees trouw aan wie je bent en maak je geen zorgen over wat andere mensen denken.

Jezelf excuseren wanneer het niet nodig is, vermindert na verloop van tijd jouw gevoel van eigenwaarde. Spaar jouw sorry voor wanneer je daadwerkelijk een fout maakt.

Als zelfvertrouwencoach help ik jou om op te komen voor jezelf, en om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
4 zinnen om meteen assertiever te zijn
Waarom je vaker ‘neen’ moet zeggen
Gun jij jezelf een betere loopbaan?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 7 dingen waarvoor je geen sorry meer moet zeggen

  1. shivatje zegt:

    Wat wordt dat woord al snel gebruikt. En spijtig genoeg is het niet altijd nodig. Het is een teken soms ook van onmacht en dan gebruikt men al snel sorry. Of bij een ruzie als je goed weet dat je eigenlijk geen fout hebt maar om alles in goede banen te houden.
    Als je een fout begaan hebt is het zeker een positief woord. Als je ook zegt dat je de fout gemaakt hebt en deze zal rechtzetten.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

  2. wimannerel zegt:

    Dankjewel voor jouw reactie, Shivatje!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.