5 redenen om het leven niet zo serieus te nemen

Zelfvertrouwencoach en lifecoach deelt 5 redenen om het leven niet zo serieus te nemenElke dag komen we allerlei zaken tegen die ervoor zorgen dat we het leven te serieus nemen.

Misschien erger je je weleens aan een trage internetverbinding, iemand die aan een slakkengangetje voor jou rijdt of een wolk die voor de zon schuift net als je op het terras wou gaan zitten.

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in al die dingen en om te vergeten dat de meeste uitdagingen waar we voor staan maar zo stressvol zijn als we ervoor kiezen om ze te laten zijn.

De volgende keer dat je in de verleiding komt om op jouw computer te kloppen of te roepen tegen jouw voorligger, bedenk dan deze vijf redenen om het leven niet zo serieus te nemen.

1. De wereld is lachwekkend

Objectief gezien is onze beschaving lachwekkend. Wanneer je de volgende keer bij een toeristische attractie staat of op een optreden, neem dan eens de tijd om rond te kijken en tel het aantal mensen dat de schoonheid van de natuur of een artistieke beleving ervaart via kleine rechthoekige schermpjes in plaats van met hun eigen ogen.

Als dat niet genoeg is om je ervan te overtuigen dat ons leven lachwekkend is, denk dan eens aan het feit dat het gebruikelijk is voor zakenmensen om elke dag een stuk stof om hun nek te binden zonder duidelijke reden, of dat elk pak dat ze dragen een rij zinloze knopen op de manchet heeft. Als je kunt stoppen en lachen om de absurditeiten van elke dag, ben je de wereld een paar stappen voor.

2. Relaties zijn alles wat telt

Telkens wanneer onderzoekers proberen uit te zoeken wat mensen gelukkig maakt, komen ze tot dezelfde conclusie: persoonlijke relaties maken het grootste verschil.

Als we ons geluk boven geld zouden waarderen, zouden we er alles aan doen om tijd door te brengen met vrienden en familie en ons niet zo druk maken over extra tijd op het werk.

Als je terugkijkt op je leven, zul je niet stilstaan bij de tijd die je op je werk hebt doorgebracht; je zult je familie-etentjes, fijne vakanties, romantische diners, en jouw trouwfeest herinneren. Geef mensen voorrang op je werk.

3. Rijke mensen zijn geen gelukkiger mensen

Meer tijd thuis of met vrienden doorbrengen zal waarschijnlijk een negatieve invloed hebben op het saldo van jouw bankrekening. Alleen al deze zin lezen geeft sommige mensen paniekgevoelens, maar houd er rekening mee dat rijkdom niet in verband staat met geluk. Als je eenmaal genoeg geld hebt om aan je basisbehoeften te voldoen, maakt geld weinig verschil in je algemene welzijn. De enige uitzondering is wanneer je jouw extra geld aan een goed doel geeft.

4. Piekeren is niet productief

Sommigen van ons krijgen stress in situaties waarin dit totaal ongepast is. Je kunt bijvoorbeeld een voor jou nieuwe stad als Londen of Lissabon bezoeken en in de war raken door het metrosysteem. Maar wat bereik je door te stressen? Niets. Neem een stap terug en lach met jezelf. Ga met de stroom mee en kijk waar je eindigt. Verdwaald raken in een nieuwe stad leidt tot een veel beter verhaal dan naar een of ander benauwd museum te gaan.

5. Jouw tijd is beperkt

Als ongerustheid onproductief is en geld ons niet gelukkig maakt, waarom verspillen we dan zoveel tijd aan die dingen? Je krijgt maar één leven. Als je het geluk hebt om de gezegende leeftijd van 90 jaar te halen, heb je nog altijd minder dan 800.000 uur tussen het moment dat je geboren wordt en het moment dat je sterft om te koesteren en te genieten van alle dingen die deel uitmaken van het leven. Een derde van die tijd zal je niet eens wakker zijn, dus je kunt het best het meeste uit het resterende deel van je leven halen. Doe wat je moet doen om een gelukkig en voldaan leven te leiden, en vergeet wat iemand anders je vertelt.

Tot slot, als je een reminder nodig hebt dat jouw problemen niet zo groot zijn als ze lijken en je jouw perspectief wil bijstellen, kijk dan naar de sterren. Het universum is groter dan je je kunt voorstellen. Het is gevuld met brandende gasbollen, sterrenstelsels en ontelbare zonnestelsels. Objectief gezien zijn we onbeduidend. Welke betere reden kan er zijn om je leven niet serieus te nemen? Het enige dat er echt toe doet is om zoveel mogelijk van jouw leven te genieten en andere mensen te helpen hetzelfde te doen.

Als coach help ik jou om zinvolheid te vinden in je leven, en om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
13 verrassende feiten over geluk
Hoe perfectionisme nefast is voor jouw geluk
Heb je het gevoel dat je in een verkeerde job zit?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 5 redenen om het leven niet zo serieus te nemen

  1. shivatje zegt:

    Je leven niet al te serieus nemen doet je goed leven.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.