5 verkeerde opvattingen die jou tegenhouden

Perfectionismecoach over 5 verkeerde opvattingen die jou tegenhoudenHerken jij deze gedachten?

“Ik kan de waarheid niet vertellen, wat zullen ze over me denken…”
“Ik kan niemand vertrouwen, want ik ben al eens bedrogen…”
“Ik wil niet vragen om wat ik wil, want wat als afgewezen word?”
“Ik kan mijn droom niet volgen, want wat als ik faal?”

Zie je hoe negatief en fout deze gedachten zijn?

Dit zijn vijf verkeerde opvattingen die je tegenhouden in je leven:

  1. Ik kan mezelf niet zijn, want anderen zullen over me oordelen

Mensen zullen altijd oordelen, hoe goed je ook je best doet.

Elke succesvolle persoon heeft te maken met critici en negatieve commentaar.

Iedereen is uniek, met eigen opvattingen en overtuigingen, dus kan je nooit voor iedereen goed doen.

Waarom zou je dus proberen om het iedereen naar de zin te maken? Wees gewoon jezelf, en wees trots op wie je bent!

  1. Ik kan niet verliefd worden, want dan wordt mijn hart gebroken

Mensen met deze overtuiging zullen wel relaties opbouwen, maar onbewust zijn ze bang om afgewezen te worden, en daarom stellen ze zich nooit echt open voor de ander.

Om echte liefde te vinden, moet je jezelf toestaan om kwetsbaar te zijn. En ja, je kan gekwetst worden, maar dat is het pad van de liefde. Het is niet mogelijk om een echte connectie te maken met iemand, zonder jezelf kwetsbaar op te stellen.

  1. Ik kan niet vragen om wat ik wil, want ik kan afgewezen worden

In het leven krijgen we heel vaak te maken met afwijzing. Beter dan het te vermijden, kan je leren hoe ermee om te gaan. Afwijzing is enkel een proces dat je laat weten dat je in de verkeerde richting gaat, zodat je je strategie kan aanpassen en jezelf terug in de juiste richting sturen.

Wanneer je dus niets vraagt uit angst om afgewezen te worden, laat je dus ook de kansen liggen om dichter te komen bij waar je wil geraken.

  1. Ik kan mensen niet vertrouwen, want ik ben al eerder verraden

Anne vertelde: “In de lagere school kwam ik erachter dat mijn beste vriendin de hele tijd over me roddelde, terwijl ze tegen mij steeds poeslief bleef. Ik was twaalf en nogal verlegen, en dit voorval maakte me bijzonder onzeker. Vanaf dan was ik op mijn hoede voor mensen, ik durfde ze niet meer vertrouwen. Want wat zouden ze achter mijn rug over me vertellen?

Hoewel Anne dus lessen trok uit wat er gebeurd was, ontdekte ze ook dat ‘op haar hoede zijn’ haar niet altijd hielp, zeker niet als het ging om nieuwe contacten leggen. Ze wou zich beschermen tegen gekwetst worden, maar tegelijk werd ze gehinderd om diepe vriendschappen op te bouwen.

Durf vertrouwen te stellen in mensen, en wees kordaat met toxische, negatieve mensen die je vertrouwen beschamen. Het is okee om de rotte appels te verwijderen, zolang je blijft openstaan voor nieuwe mensen in je leven.

Life coach over moeilijke mensen dominante giftige mensen

  1. Ik kan mijn dromen niet nastreven, omdat ik kan falen

Veel mensen raken verlamd door de angst om te falen. Wat als het niet lukt? Wat zal ik doen in mijn leven? Wat als ik een mislukkeling ben?

Besef dat je de kans om te falen vermindert door goed voorbereid te zijn. Met een goede strategie, planning, en de juiste acties, is er geen reden waarom je zou falen. En zelfs als je faalt, is dat niet zo belangrijk. Belangrijker zijn de lessen die je leert wanneer iets niet lukt, en de acties die je onderneemt. Focus niet op wat er fout liep, maar vraag je af wat je kan leren van je fout. Wat kan je anders doen? Hoe kan je dit falen omzetten in een succes? Met deze vragen werk je aan de toekomst van je dromen.

En jij?

Loop jij ook rond met één van deze verkeerde opvattingen? Hoe werk jij eraan om deze om te draaien? Laat het me weten!

Als zelfvertrouwencoach help ik jou om in jezelf te geloven en om echt te kunnen worden wie je wil zijn, in plaats van er enkel over te dromen.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Bang om te falen?
Zo ga je best om met afwijzing
Op zoek naar een job waarin je jezelf kan zijn?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.