De 7 meest inspirerende vragen voor een geweldig leven

Perfectionismecoach geeft De 7 meest inspirerende vragen voor een geweldig levenHeb je soms het gevoel dat je geweldige dingen zou kunnen doen met je leven, maar weet je niet hoe je moet beginnen?

Beantwoord dan deze 7 vragen om jouw potentieel te ontketenen en je te inspireren om een volgende stap te zetten in je leven.

1. Wat zijn de top drie dingen die me een gelukkig en voldaan gevoel geven?

Is het bijvoorbeeld tijd doorbrengen met jouw kinderen, partner of dierbaren? Of misschien jezelf ontwikkelen, een boek schrijven, genieten van activiteiten in de natuur zoals wandelen, kamperen of roeien, of reizen. Zoek jouw top drie dingen, en bouw jouw planning daarrond voor een gelukkiger bestaan.

2. Welke drie dingen leiden mij het meest af van het genieten van mijn leven?

Word je onderbroken door gezoem, getril en gerinkel telkens als je een berichtje of een melding krijgt? Schakel jouw telefoon eens uit, tenzij je een zeer belangrijk gesprek verwacht (anders kan het wachten: voicemail bestaat niet voor niets).

Ben je zo gestrest door jouw werk dat je de energie niet kunt vinden om over iets anders na te denken? Vind een andere job.

Voel je je voortdurend onderworpen aan een koor van negatieve gedachten die je het gevoel geven een mislukking of verliezer te zijn? Zie hieronder:

3. Heb ik mijn gedachten onder controle of ben ik aan hen overgeleverd?

Als je hoofd vol negatieve en nare gedachten zit, kun je niet verwachten dat je leven positief en aangenaam is. We leven allemaal in onze eigen realiteit, en die wordt beïnvloed door onze overtuigingen, gedachten en ideeën. Je kunt geen succes in het leven verwachten als je jezelf blijft vertellen dat je nooit iets zult worden, niet “goed genoeg” bent, of het niet verdient om gelukkig te zijn.

Perfectionismecoach stelt 7 vragen

4. Als ik maar één ding kon bereiken voordat ik sterf, wat zou dat dan zijn?

Niet twee, drie of vier dingen: wat wil je meer bereiken of ervaren dan wat dan ook? Als je dat eenmaal hebt uitgezocht, streef het dan na met elke kracht die je hebt, want het leven is te kostbaar om spijt te hebben.

5. Als ik een brief zou kunnen schrijven naar de 2020-versie van mijzelf, wat zou ik dan zeggen?

Laten we doen alsof je tien jaar verder in de toekomst leeft en je de kans hebt om een brief te schrijven naar de 2020-versie van jezelf. Ik ga je geen verdere instructies geven omdat ik denk dat deze oefening krachtiger zal zijn als ik je niet op de een of andere manier leid.

6. Hoe kan ik mijn sterktes vaker gebruiken?

Denk aan drie van de grootste prestaties van je leven. Denk nu na over welke persoonlijke sterke punten je gebruikte om die dingen te bereiken. Lees ook 7 manieren om jouw persoonlijke sterktes te vinden
Schrijf de sterke punten die je hebt bedacht op, hang ze ergens waar je ze dagelijks zult zien en blijf je afvragen: “Hoe kan ik die sterke punten vandaag gebruiken?”

7. Waarom zou ik me zorgen maken over wat andere mensen van me vinden?

Als je je dagen doorbrengt met te piekeren over wat andere mensen over je denken, dan raak je te gestrest en depressief om de actie te ondernemen die nodig is om je leven te verbeteren. Het is beter om een klein aantal echte vrienden te hebben die je vertrouwt, dan een groot aantal valse vrienden die niet van je houden en je niet accepteren zoals jij bent.

Bonus-vraag. Waarom ben ik hier?

Dit is allicht de moeilijkste, en daarom heb ik ‘m voor het laatst bewaard. Maar toch is het iets waarover je na moet denken. Als iemand op je begrafenis een toespraak over je hield, wat zou je dan willen dat hij of zij zei? Of, als iemand na je dood een biografie over jou zou schrijven, wat zou daar dan hopelijk instaan?

Ik hoop dat het beantwoorden van deze vragen jou helpt jouw potentieel voor meer succes in het leven te boosten. Ik zou graag willen weten hoe deze oefening voor jou heeft gewerkt, dus laat me gerust iets weten.

Als coach help ik jou om je weer geïnspireerd te voelen en om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, en om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
7 manieren om jouw persoonlijke sterktes te vinden
Hoe je stopt met je zorgen te maken over wat anderen van jou denken
Heb je het gevoel dat je in een verkeerde job zit?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.