7 dingen die mensen met een droomleven niét doen

Loopbaancoach en lifecoach over 7 dingen die mensen met een droomleven niét doenWij leven onze droom,” zegt het Vlaamse koppel waar ik logeer tijdens het schrijven van dit artikel.

Zij baten een B&B uit in het prachtige Portugal. Daar leven ze nu onder de zon, met vandaag een heerlijke 27 graden.

Misschien is dit niet jouw droom. Maar ik denk dat ik gerust mag stellen dat elk van ons op zijn minst een schaduw van een onvervulde wens, droom of verlangen heeft.

Omdat we bang zijn om uitgelachen te worden of om ons kwetsbaar op te stellen, houden we deze droom misschien verborgen in een diepe lade.

Maar hij is er wel altijd, klaar om aan het licht te komen wanneer op een dag de juiste omstandigheden er zijn.

Zeg je soms tegen jezelf: “Als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou ik de zaken helemaal anders aangepakt hebben”?

Wel, dit zijn zeven dingen die mensen die hun dromen volgen niét doen. Je kan ze als checklist gebruiken om zo een stap dichter bij jouw droom te komen.

1. Ze volgen nooit de droom van een ander

Dit lijkt je misschien gezond verstand. Maar velen van ons volgen de dromen die ons zijn voorgeschoteld door onze ouders, partners of vrienden.

Je bent misschien een people pleaser, of je bent bang om de mensen die je graag ziet teleur te stellen. Vertrouw je jezelf niet om te weten wat het beste is voor jou?

Mensen die hun dromen volgen, weten wat ze willen, en ze verzetten zich tegen anderen die hun verwachtingen willen opdringen.

2. Ze verzinnen geen excuses

Hoe vaak merk je dat je een waaier aan excuses verzint over waarom je jouw doelen niet kunt bereiken of jouw droomleven niet kunt leven? Vertel je jezelf ook verhalen over waarom bepaalde dingen niet gelukt zijn?

Helpen die excuses en verhalen jou? Indien niet, laat ze voor wat ze zijn en tracht elke dag een stapje in de richting van jouw droom te zetten.

Life coach over excuses om jouw dromen niet te realiseren

3. Ze maken geen compromissen over hun waarden of principes

We worden in veel aspecten van ons leven gevraagd om compromissen te maken: als het gaat om relaties, kinderen, vrienden en familie. Maar doe het niet als het om jouw waarden gaat.

Mensen die integer leven zitten niet vol schuldgevoelens, spijt of twijfels over hun keuzes. Ze gaan vooruit met beslissingen die in lijn zijn met hun intenties, dromen en doelen.

4. Ze geloven niet dat het glas half leeg is

Negativiteit bouwt muren rondom jou. Een positieve attitude – waarbij het glas half vol is – maakt dat opportuniteiten en kansen makkelijker jouw leven binnenstromen. Besteed energie aan wat je wil, eerder dan aan wat je niet wil.

Want jouw gedachten zijn het voornaamste instrument in het bereiken van jouw dromen: ze leveren de energie.

Als je denkt dat je verslagen bent, dan ben je dat ook. Als je denkt dat je niet durft, dan durf je ook niet. Als je iets wil bereiken, maar je denkt dat het niet lukt, dan zal het allicht niet lukken.

Houd jouw dromen levend. Het is normaal dat je al eens twijfelt aan jezelf of denkt dat iets buiten de mogelijkheden ligt. Maar mensen die grootse dingen bereiken, kijken doorheen deze twijfel en zetten door, lang nadat anderen het opgegeven hebben.

5. Ze laten zichzelf niet gaan

Als je je fysiek niet goed voelt, is het moeilijk om je dromen te bereiken.

Fysiek fit blijven, voldoende slapen en gebalanceerd eten is de sleutel om je goed te voelen. En door te bewegen krijg je meer energie die je helpt om door te zetten.

6.  Ze raken niet vast in een comfortzone

Om kansen te grijpen moet je uit je comfortzone komen. Als het jouw droom is om te leren surfen, dan zul je jouw angst om nat te worden, moeten overwinnen.

Mensen die hun dromen volgen, staan open voor nieuwe ervaringen. Ze léven hun leven, in plaats van naar het leven van anderen te kijken.

7. Ze stellen niet uit, en geloven niet in mirakeloplossingen

Waarom zou je wachten om voor jouw droom te gaan? Start vandaag. Mensen die hun dromen leven, praten er niet enkel over, ze zetten elke dag stappen om hun verlangens om te zetten in werkelijkheid.

Er zijn geen mirakeloplossingen. Wil je fysiek in conditie zijn, dan moet je er wel aan werken. En dit geldt voor elke droom. Werk eraan, en je plukt er de vruchten van.

Realiseer je ook dat een droomleven gaat over momenten, over ervaringen, over de weg ernaartoe, en wees niet geobsedeerd door enkel de bestemming.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
9 dingen waarvoor je nooit meer bang hoeft te zijn
Stop met deze 12 excuses om jouw dromen te realiseren
5 redenen waarom jouw comfortzone jou tegenhoudt

P.S. Wil je jouw vrienden en mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Doelen coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 7 dingen die mensen met een droomleven niét doen

  1. Gertie Driessen zegt:

    Stress krijg je ook door je te weinig comfortzone te gunnen..😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.