Stop met deze 7 dingen te verwachten (en word een gelukkiger mens)

Lifecoach geeft tips om gelukkiger te levenRaak jij ook vaak teleurgesteld omdat mensen en situaties niet aan jouw verwachtingen voldoen?

Niet dat je niets meer mag verwachten natuurlijk.

Maar de verwachtingen uit onderstaande lijst zijn niet gezond om te hebben.

Wanneer je ze verandert, stel je jezelf open voor nieuwe ervaringen, nieuwe manieren van denken en zelfs een beter gevoel over jouw leven.

1. Stop met te verwachten dat het leven eerlijk is

Want het leven is niét altijd eerlijk. Soms krijg je bijvoorbeeld niét de erkenning of beloning voor jouw harde werk. Leer om te accepteren dat je soms alles geeft en niets terugkrijgt. Het bespaart je tonnen frustratie.

2. Stop met te verwachten dat de dingen makkelijk zijn

Als je enkel de makkelijkste dingen doet, dan bereik je nooit iets waardevols. Er komen uitdagingen op jouw pad waarbij je je niet voorbereid voelt. Maar weet dat je sterker bent dan je denkt. Alles wat de moeite waard is in je leven is het waard om moeite voor te doen. En moeite wil zeggen: hard werk en zelfdiscipline. Streef je enkel naar een 5 op 10, dan krijg je zelden meer dan een 5 op 10 (vaak zelfs minder).

3. Stop met te verwachten dat mensen perfect zijn

Want als je dat verwacht, zul je altijd ontgoocheld zijn. Mensen zullen dan nooit aan jouw verwacthingen voldoen. Er is niets mis met hoge verwachtingen, maar weet dat mensen kunnen falen. Wees bereid om begrip te tonen voor wie zich inspant en toch niet slaagt.

4. Stop met het ergste te verwachten van mensen

Dat is het andere uiterste. Als je altijd verwacht dat mensen gaan falen, dan geef je hen niet de kans om te slagen. Moedig mensen rondom jou aan. Help hen, begeleid hen. Zo kunnen ze groeien en zijn ze in staat om moeilijker dingen te bereiken.

5. Stop met te verwachten dat alles misloopt

Ook al heb je al heel wat ongeluk meegemaakt, verwacht niet dat alles mislukt. Leer het positieve in dingen te zien en het goede in mensen te vinden.

6. Stop met iets voor niets te verwachten

Wanneer je geen moeite doet voor iets dat je wil bereiken, dan ga je niet het verwachte resultaat krijgen. Wanneer je gewicht wil verliezen, dan ga je iets moeten veranderen aan wat je eet en hoeveel je beweegt.

7. Stop met van mensen te verwachten dat ze veranderen

Mensen kunnen wel veranderen, maar dat vraagt veel tijd. Want we zijn gewoontedieren: we vinden het comfortabel om te blijven zoals we zijn. Wanneer je van een ander verwacht dat die verandert, moet je bij jezelf beginnen. Dat kan wel: je kan je eigen gedachten, gevoelens en gedrag (leren) controleren. Maar niet die van een ander. Eens je je dat realiseert, zal jouw leven veel gelukkiger verlopen.

Je merkt het: verwachtingen hebben gaat over een balans vinden. Je moet weten wanneer je te veel vraagt en wanneer je meer kan vragen.

’t Is niet altijd simpel maar we moet allemaal onze onrealistische verwachtingen loslaten zodat we een gezonder, gelukkiger leven kunnen leiden.

Als coach help ik jou net om de gezonde verwachtingen die je over jezelf hebt, waar te maken, met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
De 7 dingen die niemand jou heeft verteld toen je volwassen werd
De 5 harde waarheden die jou een voorsprong geven
De 19 dingen waarvan mensen het meest spijt hebben op hun sterfbed

P.S. Deel dit artikel door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, omdat zo jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten kunnen profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stop met deze 7 dingen te verwachten (en word een gelukkiger mens)

  1. Beatrijs De Mey zegt:

    dank je van harte , Wim voor je wijze raadgevingen om ons te helpen gelukkiger te leven;
    nu nog toepassen hé…. anders denken, eigen maken! niet simpel maar de inspanning waard! dag Wim, Beatrijs
    be.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.