5 tips om gemotiveerd te raken én te blijven

Life coach geeft tips om gemotiveerd te raken en te blijvenZelfs de meest gemotiveerden onder ons voelen zich op bepaalde momenten helemaal niet zo gemotiveerd.

Soms raken we zelfs in zo’n dip dat positieve veranderingen te moeilijk lijken.

Maar toch zijn er manieren om opnieuw jouw motivatie te vinden.

En om niet in dat dipje te blijven zitten.

Met deze 5 tips raak je er weer uit.

1. Kies één doel voor dit moment

Wanneer je in een motivatiedipje zit, is dat vaak omdat er te veel aan de hand is in jouw leven.

Je probeert teveel te doen, teveel doelen tegelijkertijd te bereiken. En dat slurpt energie en motivatie.

Kies één doel (voor dit moment) en focus er volledig op. Wanneer dat doel is bereikt, kan je nog altijd de andere dingen doen.

Heb je een belangrijk doel, schrijf het dan op en hang het op aan jouw werkplek. Zo’n reminder helpt om dagelijks jouw focus te houden. Denk daarbij ook aan de voordelen die het bereiken van het doel jou zal opleveren.

2. Vind inspiratie

Wat inspireert jou? Muziek? Een boek? Deze blog lezen?

Vind wat jou inspireert en maak er gebruik van.

3. Engageer je tegenover anderen

Niemand slaat graag een slecht figuur tegenover anderen. We halen vaak wat extra’s uit de kast om iets te bereiken dat we publiekelijk beloofd hebben. Ook al is jouw motivatie wat minder, toch volhard je.

Hiervoor kan je vrienden, familie, collega’s of een coach inschakelen, of het gewoon op Facebook zetten. Leg ook tussentijds rekenschap af: geef updates over hoever je staat. Wanneer je ondersteuning kan krijgen van anderen, is dat nog sterker.

4. Realiseer je dat er eb en vloed is

Motivatie is niet iets constants. Het komt en gaat en komt en gaat. Maar ook wanneer je vandaag geen motivatie voelt, geef niet op. Jouw doel is een lange reis, en het dipje is maar een kleine bult op de weg.

Vraag gerust om hulp wanneer jouw motivatie weg-ebt: stuur een mailtje naar je coach, bel jouw vriend(in), vraag hen advies. Het werkt!

5. Zet kleine stapjes

Wanneer je ’t moeilijk vindt om te starten, dan denk je wellicht te groot.

Wanneer je start met fitness, denk je misschien dat je vijf intense workouts per week moet doen. En dan verlies je snel je motivatie wanneer je merkt dat het niet lukt.

Begin daarom heel klein: bijvoorbeeld 2 minuten fitnessen per dag. Dat klinkt wel heel soft, ik weet het. Maar het werkt. Je maakt het namelijk zo makkelijk voor jezelf dat je niet kan falen. Eenmaal je die 2 minuten per dag hebt gedaan gedurende een hele week, verhoog je het naar 5 minuten/dag voor een week, na een maand zit je al op 15 à 20 minuten.

Je kan niet falen als je start met iets dat zo belachelijk makkelijk is. Want wie kan er niét bewegen gedurende 2 minuten? Je zal je succesvol voelen, en op dat gevoel kan je verder bouwen.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen en motivatie jouw doelen te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient !

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Verder lezen:
Hoe verhoog je jouw wilskracht?
Als het snel moet gaan: zo raak je gemotiveerd binnen de 10 minuten
Waarom excuses nefast zijn voor jouw leven

P.S. Deel dit artikel met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn en Twitter-knoppen te klikken, want zo kunnen jouw vrienden en kennissen óók van deze inzichten profiteren.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching. Bookmark de permalink .

Een reactie op 5 tips om gemotiveerd te raken én te blijven

  1. karenjacobs zegt:

    Deze 5 tips zijn eigenlijk zo simpel. Ik vermoed dat iedereen ze eigenlijk wel kent, maar soms lijkt het (mij althans) dat ze zo eenvoudig zijn dat ik ze daardoor net zo makkelijk vergeet. Tijdens een van de gesprekken met mijn psychiater kwam het al eens aan bod dat ik ergens bepaalde slogans zou moeten kunnen ophangen, zodat ik deze frequent vers in mijn hoofd heb. Toen ik dit bericht voor het eerst las dacht ik “Jah… wie weet dat nu niet?”. Maar nu, bij nader inzien, denk ik dat het misschien effectief een goed idee zou zijn om een soort “motivatiebord” op te hangen, met spreuken, quotes of wat dan ook op die mij inspireren en motiveren. Dus TOCH weer iets bijgeleerd! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.