Vermijd deze 7 overtuigingen die jouw geluk en succes in de weg staan

Lifecoach en perfectionismecoach over 7 overtuigingen die jouw geluk en succes in de weg staanHet belangrijkste wat ons tegenhoudt zit tussen onze oren.

We twijfelen regelmatig aan onszelf en houden er beperkende overtuigingen op na: gedachten die ons beletten om te zijn wie we kunnen zijn.

Hier zijn 7 van de meest beperkende overtuigingen.

Stop ermee ze te cultiveren, en je creëert meer geluk en succes in jouw leven.


1. “Ik vraag het niet omdat ik het toch niet zal krijgen.”

Of het nu gaat om iemand mee uit vragen, of om het vragen van opslag, je hoeft niet bang te zijn om de vraag te stellen. ‘Nee‘ is zowat het ergste wat ze kunnen zeggen, en hoe meer je dat woord hoort, hoe beter je ermee kunt omgaan.

2. “Mijn vleugels zullen smelten als ik te dicht bij de zon vlieg”.

In de Griekse mythe worden Icarus en Daedalus door koning Minos gevangen gehouden op Kreta. Daedalus bedenkt een manier om te ontsnappen: hij bouwt vleugels van een houten raamwerk, bezet met veren in een boog vastgezet met was. Omdat de was kan smelten, waarschuwt Daedalus Icarus om niet te hoog en dicht bij de zon te vliegen. Maar in zijn enthousiasme vliegt Icarus te hoog zodat de was toch smelt en hij stort neer in de Egeïsche Zee.

Jij bent Icarus niet:  wees niet bang om jouw doel te bereiken, en doe jezelf niet te kort. Het belangrijkste is dat je actie onderneemt. Als je faalt, leer je van de ervaring. Als je slaagt, pluk je de vruchten van jouw harde werk.

3.”Ik kan niemand vertrouwen”.

Veel mensen beweren dat je andere mensen niet mag vertrouwen. Dat mag dan waar zijn als je meespeelt in ‘De Mol’, maar in de echte wereld dien je vertrouwen te stellen in anderen. Want leven zonder vertrouwen geeft een ondraaglijke last. Aanvaard steun van anderen, ook al betekent het dat je jezelf een beetje kwetsbaar moet opstellen.

4. “Het is te laat voor mij om te ________”.

Aanvaard geen vervaldatum. Het is waar dat je geen Olympische medaille zult winnen in ritmische of artistieke gymnastiek op de Olympische Zomerspelen in Tokio als je al over de 30 bent, maar het betekent niet dat je turnen volledig moet opgeven als je net daarvan houdt. Als je een passie voor de sport hebt, ga dan turnen of raak betrokken bij gymnastiek op een andere manier.

5. “Ik zal bezwijken als ________.”

Veel mensen vrezen dat het universum zal imploderen als er iets tragisch gebeurt, zoals het verlies van een job of een sterfgeval in het gezin. Maar je kunt, en je zult, het volhouden. Vergeet nooit hoe sterk je bent.

6.  “Ik kan mezelf niet zijn”.

Dit is een van de meest schadelijke beperkende overtuigingen. We zijn bang dat we afgewezen zullen worden om wie we zijn, dus proberen we geliefd te worden om wie we niet zijn. Dat werkt niet. De meeste mensen zullen merken of aanvoelen dat je niet authentiek bent. Wees daarom écht. Maar wel bij de juiste mensen. En merk hoe je daar gelukkiger van wordt.

Perfectionismecoach over 5 manieren om negatieve overtuigingen over jezelf te veranderen

7. “Ik ben niet normaal”.

Dit is juist. Maar het is ook nog altijd een beperkende overtuiging. Niemand in de wereld is ‘normaal’ en niemand zou dat willen zijn. Normaal is saai. Wees in plaats daarvan interessant.

Auteur Grant Morrison zei: “Je moet niet vergeten dat je in de hele geschiedenis van het universum de enige JIJ bent die ooit heeft bestaan en ooit zal bestaan. Voor je kleine spanwijdte van 70, 80, 100 jaar, is er niets zoals jij dat ooit eerder of later heeft bestaan. En alleen jij ziet de wereld zoals jij de wereld ziet. En we willen weten hoe jij de wereld ziet. We proberen je te vertellen hoe we de wereld zien, in de hoop dat het helpt, en tegelijkertijd willen we horen wat je te zeggen hebt, want er is niemand in het bestaan die JIJ bent, en de rest van ons kan vertellen hoe dat eruit ziet. En het kan zo anders en zo mooi zijn, dat het alles verandert.

Heb je dat begrepen? Je bent de beste jij die ooit heeft bestaan, dus doe het gewoon en wees jezelf.

Als zelfvertrouwencoach help ik jou om beperkende gewoonten en overtuigingen te doorbreken en om vooruitgang te maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Mis geen enkele tip en schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Hoe perfectionisme nefast is voor jouw geluk
20 wetenschappelijk bewezen manieren om gelukkiger te zijn
Hoe gelukkiger worden in jouw job?

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan gewoon even dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

 

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.