7 eenvoudige trucs om jouw brein te laten doen wat je wil

Lifecoach geeft 7 eenvoudige trucs om jouw brein te laten doen wat je wilHeb je soms het gevoel alsof je geen controle meer hebt over je situatie?

Weet dat je weer de leiding kunt nemen en je hersenen kunt laten doen wat je wilt.

Want jouw hersenen werken zoals een computer.

Als jouw computer niet doet wat je wilt, kun je de programmering wijzigen.

Verander de software van je hersenen met deze zeven simpele trucs.

Bekijk hier de videosamenvatting:

1. Maak je geest helder door op te ruimen

Voel je je verward of ben je makkelijk afgeleid?

Jouw omgeving beïnvloedt de manier waarop je denkt en voelt. Wanneer je iets weggooit of dingen weggeeft die je niet meer nodig hebt, is dat een symbolische daad. Je zal versteld staan hoeveel luchtiger en doelgerichter je je voelt. Probeer het eens uit. Open een bureaulade en ruim deze op: gooi zoveel mogelijk dingen weg.

Als je een echte verzamelaar bent, is het een uitdaging om deze gewoonte te doorbreken. Probeer dit: beslis dat je voor elk item dat je in huis brengt minstens één ding verwijdert.

2. Versla negatieve gedachten met muziek en beweging

Dit is een simpele truc om je positiever te voelen: zet wat opbeurende muziek op en dans. Binnen een minuut of twee voel je je veel beter.

Probeer het de volgende keer dat je overspoeld wordt met negativiteit. Wees je bewust van hoe negativiteit voelt. Jouw lichaam voelt zwaar aan. Zet je muziek aan, en dans. Ga dan na hoe je je voelt: je voelt je lichter, nietwaar?

3. Oefen dankbaarheid, zodat je hersenen overspoeld raken met noradrenaline en je je goed voelt

Waarvoor ben je dankbaar? Maak een lijst met drie dingen. Iedereen kan drie dingen vinden waar hij van houdt en waarvoor hij dankbaar is.

Onderzoek toont aan dat wanneer mensen dankbaarheid beoefenen, ze een algemene alertheid en verheldering van de geest ervaren, en dat is waarschijnlijk gerelateerd aan een grotere hoeveelheid van de neurotransmitter noradrenaline. Dat is een in het lichaam voorkomend stofje met een sterk opwekkende werking.

7 eenvoudige trucs om jouw brein te laten doen wat je wil

4. Verleng de tijd door de input naar je hersenen te verhogen

Het ondernemen van nieuwe activiteiten en het leren van nieuwe dingen doen je hersenen denken dat er minder tijd is verstreken. De tijd lijkt als het ware te verlengen.

Als je altijd al hebt willen leren koken, tai chi beoefenen of een taal hebt willen leren, ga dan aan de slag; je hebt genoeg tijd.

5. Denk het beste over mensen en maak meer vrienden

Wees aangenaam in de omgang. Je zult niet alleen meer vrienden maken, maar je zult ook gelukkiger zijn.

De volgende keer dat iemand vervelend doet, bekijk dan zijn of haar gedrag vanuit zijn of haar gezichtspunt. Misschien heeft hij of zij gewoon een slechte dag.

6. Beweeg om je hersenen te veranderen

Wist je dat lichaamsbeweging veranderingen in je hersenen veroorzaakt? In een studie met gezonde volwassenen ontdekte onderzoekster Michelle McDonnell en haar team dat de hersenen in staat waren om meer zenuwverbindingen aan te maken (neuroplasticiteit) na 30 minuten beweging van lage intensiteit.

Als je sporten haat, suggereert de studie dat je geen fitnessjunkie hoeft te worden om je hersenen te verleiden zichzelf te veranderen. Ga dan gewoon voor een dagelijkse wandeling.

7. Doe het NU: overwin uitstelgedrag door rituelen

Als uitstelgedrag een uitdaging voor jou is, bouw dan een “doe het NU” gewoonte in door rituelen te ontwikkelen. Rituelen overwinnen traagheid en jouw stemmingen zullen jou niet langer controleren.

Hier is een eenvoudig ritueel om een gezonde gewoonte te ontwikkelen. Plan bijvoorbeeld lichaamsbeweging elke dag op een vaste tijd. Als dat moment er is, trek dan onmiddellijk je sportkleren aan, zonder erover na te denken.

Zorg ervoor dat jouw ritueel een fysieke activiteit is. Enkel denken over wat je moet doen leidt tot uitstelgedrag. Wees dus actief.

Dat zijn ze dus: zeven trucs om je hersenen te laten doen wat je wilt. Probeer er een paar van, of allemaal.

Geef jezelf (of een ander) meer tijd cadeau

Meer tijd in 12 stappen

Als coach help ik jou om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Kan je jouw brein trainen om gelukkig te zijn?
Hoe jouw brein jou saboteert (en wat eraan te doen)
Word dit jaar weer gelukkig in jouw job

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.