6 manieren waarop succesvolle mensen anders denken

Lifecoach en loopbaancoach deelt 6 manieren waarop succesvolle mensen anders denkenWat bepaalt of iemand succesvol is of niet?

Het zit allemaal in hoe je denkt en omgaat met situaties.

Dit zijn zes manieren waarop succesvolle mensen anders denken.

1. Ze focussen op de essentie

Er zijn maar 24 uur in een dag, maar hoe breng je die door? Succesvolle mensen weten wat er dagelijks moet gebeuren. Ze hebben geen eindeloze to do-lijstjes. Wel hebben ze een lijstje van wat ze deze week, en vandaag, afgewerkt willen zien.

Drie belangrijke items per dag afstrepen wil zeggen dat de dag productief is geweest. Pas na deze drie prioriteiten gaan ze verder met andere projecten.

Ze passen daarbij de 80/20-regel of het Pareto principe toe: 80% van jouw resultaten komen voort uit 20% van jouw inspanningen. Identificeer die 20% en focus erop.

2. Ze leren om hun geest tot rust te brengen

We worden overspoeld door informatie en prikkels en jouw geest moet een manier vinden om doorheen al dat lawaai toch optimaal te functioneren.

Meditatie is de sleutel bij succesvolle mensen. Of het nu 5 minuten of 30 minuten per dag is: ze trainen hun geest.

3. Ze ontwikkelen en delen ideeën

Denken zoals iedereen denkt, leidt niet altijd tot het verwachte resultaat. Als een conventionele gedachte niet leidt tot het beoogde resultaat, is het misschien tijd om de dingen anders te gaan doen. Succesvolle mensen zijn niet bang van creatieve, onconventionele ideeën.

Ze houden die ook niet geheim, maar delen die met anderen en luisteren naar feedback. Want misschien wijzen anderen op iets waar ze nog nooit eerder aan gedacht hadden.

4. Ze zetten door

Als je denkt dat het kan, dan is het mogelijk. Succes begint met geloven in jezelf. Als je een bestsellerauteur wil zijn, moet je eerst geloven dat je een schrijver bent. Erin geloven is de sleutel tot jouw succes.

Succesvolle mensen zetten ook door. Als je zegt dat je iets gaat doen, doe het dan. Dat geweldige idee realiseert zich niet van de ene dag op de andere. Het kost inspanning en tijd.

5. Zij werken samen met anderen

Heb je een geweldig project dat je wil lanceren? Samenwerken met anderen kan het nog beter maken en ervoor zorgen dat je een groter bereik krijgt. Veel succesvolle mensen realiseren zich dat hun project een extra creatieve vonk van anderen kan gebruiken.

6. Ze durven een risico te nemen

Nee, ze spelen geen pokerspel, maar het spel van het leven. Daarin moet je moet bereid zijn het risico te nemen om te doen waarin je gelooft.

Werkt het elke keer? Nee. Je moet bereid zijn om te leren van wat er gebeurd is. Je weet nooit of het zal werken of niet, tenzij je het probeert.

Of er nu iets werkte of niet, analyseer achteraf de situatie. Wat ging goed? Wat niet? Wat kan er verbeterd worden? Succesvolle mensen kijken naar de resultaten en leren van hun mislukkingen, zodat het niet opnieuw gebeurt.

Als coach help ik jou om succesvol te zijn, en om vooruitgang maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
5 manieren om je geest weer helder te maken
Boost je productiviteit in 7 keer 10 minuten
Durf eindelijk te gaan voor een job die je gelukkig maakt

P.S. Wil je jouw vrienden én mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.