De 7 redenen waarom jij meester bent over jouw leven

Lifecoach over De 7 redenen waarom jij meester bent over jouw levenJij kan zelf het soort leven kiezen dat je wil leven.

Je bent geen slachtoffer van slechte omstandigheden, ongeluk, of een slechte jeugd.

In plaats daarvan kan jij de controle nemen en het soort leven creëren dat je zelf wil.

1. Jij hebt controle over jouw eigen gedrag

Je kan natuurlijk niet alles in het leven controleren. Maar wel jouw eigen gedrag. Je kan controleren hoe je reageert op tegenslag en hoe je jouw tijd besteedt.

Tip: kijk eens naar jouw dagelijkse gewoonten en hoe ze een invloed hebben op jouw leven. Slechte gewoonten zoals te veel tv-kijken, te veel alcohol drinken, of te veel geld uitgeven kunnen jou hinderen om jouw volledige potentieel in het leven te bereiken. Creëer gezonde gewoonten en aanvaard de verantwoordelijkheid voor jouw gedrag en je zal positieve verandering in jouw leven zien.

2. Jij maakt elke dag opnieuw keuzes

Elke dag word je wakker met de mogelijkheid om te kiezen wat je gaat doen. Jij beslist wat je aantrekt, wat je eet en wat je doet. Elke keuze die je maakt heeft een impact op jouw kansen op succes in het leven. Maak keuzes die jou helpen slagen in het leven.

3. Jij controleert wie je als gezelschap houdt

Ook al kan je jouw biologische familie niet kiezen, je hebt wel de mogelijkheid om te kiezen met wie je jouw tijd doorbrengt. Spendeer tijd met mensen die inspirerend, motiverend en positief zijn. Dat kan veel betekenen voor jouw energieniveau en jouw kijk op het leven.

4. Je kan jouw eigen doelen stellen

Zonder doelen heb je geen duidelijke richting in jouw leven. Stel doelen voor jouw financiën, jouw tijd, en jouw loopbaan. Eenmaal je iets hebt om naartoe te werken, zal dat jou helpen om gemotiveerd te blijven om goede keuzes te maken.

5. Mislukken betekent niet dat je moet stoppen

Succesvolle mensen laten zich niet bepalen door hun mislukkingen. Ook al hebben ze verschillende keren gefaald, ze laten zich definiëren door hun succes.

Verwacht dat je zal mislukken in je leven. Want als je nooit eens mislukt, wil dat waarschijnlijk zeggen dat je te weinig risico neemt. Leer eruit en gebruik de ervaring om je te motiveren om door te zetten tot je slaagt.

6. Je kan jouw toekomst kiezen

Heb je een vreselijke jeugd gekend? Of heb je veel fouten gemaakt in het verleden?
Dat hoeft jouw toekomst niet te bepalen. Die kan je zelf kiezen.

Creëer de toekomst die voor jou het meest zinvol is. Verander de dingen en werk hard om de persoon te worden die je kan en wil zijn. Met doorzetting kan je elk soort leven crëeren dat je voor jezelf wil.

7. Jij kan jouw houding kiezen

Jij kan de houding kiezen die je wil in je leven. De manier waarop je reageert op problemen, tegenslag en boze mensen zegt heel veel over jezelf.

Kiezen voor een positieve en vastbesloten houding kan het verschil betekenen tussen medelijden hebben met jezelf en het leven creëren dat je wil leven.

Als coach help ik jou om weer meester te worden over jouw leven. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Stuur me tips

Lees verder:
7 goede voornemens die succesvolle mensen maken
9 dingen die mentaal veerkrachtige mensen niet doen
5 zaken waar je best nu mee stopt (om meester te worden over jouw leven)

P.S. Doe je jouw vrienden en mij een plezier? Deel dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.