13 makkelijke manieren om jouw leven interessanter te maken

Life coach geeft tips om jouw leven interessanter te makenJessica voelde zich vastroesten in haar leven: ‘Het is allemaal routine en sleur geworden. Ik wil meer variatie in mijn leven, maar door mijn werk vind ik geen tijd voor nieuwe dingen.

Samen hebben we een lijstje gemaakt van 13 makkelijke dingen om het leven wat interessanter te maken. En van Jessica mag ik deze lijst met jou delen.

Het goede nieuws is namelijk dat meer variatie brengen in jouw leven niet zo moeilijk is als je bereid bent om een klein beetje af te wijken van “de norm”.

Gebruik deze lijst gerust ook als inspiratiebron: sommige tips brengen jou allicht op andere ideeën die jou nog beter liggen.

Variatie verruimt jouw ervaring van het leven en maakt dat je meer voldoening hebt.

Dit is de lijst van Jessica met 13 makkelijke manieren om haar leven interessanter te maken.

1. Ga eens vreemd met jouw eten

Trakteer jouw smaakpapillen op een nieuwe ervaring. Misschien heb je een nieuw restaurant opgemerkt in de buurt of heb je gehoord over een etnische keuken waar je nog nooit iets van hebt geproefd. Probeer het eens uit – ook al beperk je je tot een proevertje. Nog een stapje verder gaan? Zoek een recept van een ‘vreemde keuken’ en maak het zelf klaar.

2. Gooi een muntstuk op

Kan je niet beslissen tussen twee items op de menukaart of wat te doen op zondagnamiddag? Speel kruis of munt: laat de beslissing over aan hoe het muntstuk valt. Het resultaat kan je aangenaam verrassen.

3. Luister eens naar iets anders

Het blijkt dat mensen na hun 33ste niet meer actief op zoek gaan naar nieuwe muziek en tegen hun 42ste zelfs in een ‘muzikale midlife crisis’ terechtkomen.

Om je muzieksmaak toch aan te vullen en te verbreden, heeft de streamingdienst Spotify Discover Weekly bedacht. Spotify Discover Weekly raadt je wekelijks – op basis van je luistergedrag in relatie tot andere gebruikers – nieuwe muzieknummers aan. Door Discover Weekly te gebruiken, beluister je nieuwe muziek die bij je past, zonder dat je er maar een seconde naar moest zoeken.

4. Ontdek een schat in de bieb

Bezoek jouw lokale bibliotheek en wandel tussen de rekken. Scan de titels voor iets dat jouw aandacht trekt en blijf bij dat rek stilstaan. Door het classificatiesysteem van de bibliotheek is de kans groot dat je in de buurt van het boek dat jij interessant vindt iets gerelateerd maar lichtjes anders vindt, dat jou nieuwe inzichten geeft.

5. Groet het ochtendgloren

Zelfs al ben je geen ochtendmens, neem je voor om de zon te zien opkomen. Kies de plek en check of het weer helder zal zijn. Neem een vriend en wat koffie mee. Terwijl de zon opkomt, denk je aan alle mogelijkheden die een nieuwe dag in zich draagt.

6. Neem een andere weg

Geef jezelf wat extra tijd om de mooie weg richting jouw werk te nemen. Probeer zijwegen uit in plaats van de hoofdweg. Doe bewust moeite om af en toe jouw routineweg te veranderen en nieuwe plaatsen en mensen te ontdekken.

7. Plan een minitrip

Exploreer nieuwe plekken om de hoek. Google eens interessante plaatsen of evenementen in jouw buurt. Want je hoeft niet altijd ver te reizen om er eens uit te zijn.

8. Zet de tv af

Tv-kijken is een passieve activiteit. Waarom het toestel niet eens een dagje uit laten en elders nieuws en entertainment zoeken? Lees een (andere) krant, geniet van een toneelstuk of gewoon: van de stilte.

9. Maak iets

De meeste mensen (ook ik) zijn heel vaak ‘mentaal’ bezig; en zitten urenlang achter een computer. Maar wat doen we nog met onze handen? Vind een eenvoudig project om iets manueels te doen: knutselen, kleuren, boetseren, schilderen, timmeren, tuinieren,…

10. Haal die foto’s van onder het stof

Weet je nog al die foto’s die je nam tijdens jouw laatste familiefeest of vakantie? En die van tien jaar geleden? Haal ze eens boven en herinner je wat er zo fijn was aan die momenten.

11. Spendeer tijd met kinderen

Tijd doorbrengen met (kleine) kinderen maakt het speelse in je wakker. En zelf zullen ze maar al te blij zijn dat je mee wil gaan in hun kleurrijke wereld!

12. Doe eens wat voor een ander, zonder er zelf iets voor terug te verlangen.

Kleine dingen voor anderen doen, ook wel ‘random acts of kindness’ genoemd, zetten iets in beweging. En wist je dat mensen die altijd aardig zijn, 23% minder cortisol (stresshormoon) hebben, en twee keer minder snel verouderen? Ook is het besmettelijk, je kunt er een positieve beweging mee veroorzaken. Google eens op “random acts of kindness”, en laat je inspireren!

Voorbeelden: raap een omgevallen fiets op als je er langsloopt, trakteer een wildvreemde op koffie (betaal desnoods anoniem de rekening), stuur zomaar een kaartje naar een vriend, houd de deur open voor iemand.

13. Doe vrijwilligerswerk

Bied jouw tijd en talent aan bij lokale vrijwilligersbewegingen. Denk daarbij aan een sportvereniging, een jeugdvereniging, een seniorenvereniging, een milieuvereniging, een vereniging die zich inzet voor de derde of vierde wereld, enz…

Niet veel tijd en toch het hart op de juiste plaats? Waarom niet enkele keren per jaar wat bloed doneren via het Rode Kruis?

Je hoeft geen extravagante dingen te doen om wat meer variatie in jouw leven te ervaren. Laat de teugels wat losser en zie wat er op jouw weg komt.

Wil je op het vlak van jouw werk/loopbaan wat meer variatie? Ga eens te rade bij een loopbaancoach. Neem contact op met mij voor een afspraak of om het adres van een loopbaancoach in jouw regio te kennen.

En wat ga jij vandaag doen om jouw leven nog interessanter te maken?

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen op te komen voor jezelf, het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient! Neem gerust eens contact op voor meer info over coaching.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Stuur me tips

Lees verder:
5 tips om de rest van dit jaar schitterend te maken
40 dingen die je kan doen om gelukkiger te zijn
5 manieren om je geest weer helder te maken

P.S. Doe mij én jouw netwerk een plezier en deel dit artikel door op de FacebookLinkedIn of Twitter-knop te klikken

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.