Doe deze 10 dingen nu, of je krijgt spijt over 10 jaar

Doe deze 10 dingen nu, of je krijgt spijt over 10 jaar Stel dat je 10 jaar ouder bent dan vandaag.

En je kijkt terug naar het decennium dat voorbij is.

Welke gedachten gaan er door jou? Welke vragen stel je jezelf?

Heb ik genoeg gedaan? Heb ik fijne relaties gehad? Was ik gelukkig?

Okee. Je mag terugkomen naar vandaag.

Want vandaag kan je de loop van de komende 10 jaar nog veranderen.

Daarom kan je vandaag de volgende 10 dingen doen.

Laat het ons een verzekeringspolis noemen voor jouw geluk van morgen.

1. Zeg altijd wat nodig is

Als je iemand bemint, zeg het die persoon dan. Als iemand jou gekwetst heeft, zeg het dan. Heb je het moeilijk om jouw gevoelens mondeling uit te drukken, schrijf ze dan. Zorg ervoor dat de mensen rondom jou weten hoe je je voelt.

2. Stop met in het verleden te leven

Nu is het moment om spijt van het verleden af te werpen. Het is voorbij. Het heeft geen zin om te blijven piekeren over wat had kunnen zijn. Dat neemt enkel de vreugde van het huidige moment weg.

Het verleden bestaat niet. Tenzij als herinnering. Het is een verhaal in jouw geest.

3. Plaats jouw gezondheid en welzijn boven de rest

‘Een goeie gezondheid, dat is het voornaamste’ zo wensen we elkaar vaak rond nieuwjaar. En het is nog waar ook. Beweeg dus voldoende, eet gezond en slaap de nodige uren. Draag zorg voor jouw lichaam zodat je de mogelijkheid hebt om een lang en vol leven te leiden.

4. Neem de tijd om de dingen te doen die je graag doet

Je zal nooit spijt hebben dat je een vakantie nam, een nieuwe hobby startte of een dag doorbracht met de mensen die jou gelukkig maken. Maar het gaat nog verder. Misschien zal je wél spijt hebben dat je nooit naar de kunstacademie ging, of dat mooie boek las of andere dingen van jouw bucket list. Participeer echt aan het leven, in plaats van het aan jou te laten voorbijgaan.

5. Stop met het leven zo serieus op te nemen

Waarom zou je het allemaal zo ernstig en zwaar moeten opnemen? Vind elke dag ook humor in dingen, en lach. Lach veel!

6. Open jouw geest voor mogelijkheden

Laat je niet beperken door angsten, maar verander jouw perspectief op het leven en open jezelf voor een nieuwe wereld van spannende en voldoening schenkende mogelijkheden. Kijk naar je leven met een frisse blik.

7. Aanvaard de dingen die je niet kan veranderen

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin je op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut je op te winden. Dat zegt de Dalai Lama.

8. Volg jouw pad – leef een authentiek leven

Stop met jezelf te vergelijken met anderen en stop met te streven naar perfectie. Zet jouw masker af en wees jezelf. Als er mensen zijn die dat niet leuk vinden, dan is het misschien tijd om andere mensen te ontmoeten. Stop met te leven volgens de verwachtingen van anderen.

9. Leef mindful

Over tien jaar denk je misschien ‘Waar is mijn leven naartoe?’ Wanneer we mindful leven, dompelen we onszelf onder in momenten. Ons leven bestaat immers uit momenten. En als je niet mindful leeft, loop je het risico dat deze kostbare momenten verloren raken in jouw denken. Mindfulness betekent aandacht: bewust, in het huidige moment en zonder oordeel.

10. Beoefen dankbaarheid

Het is al bewezen dat dankbaarheid jouw gezondheid, geluk, relaties en eigenwaarde verbetert en het leven meer betekenis geeft. Zelfs als jouw leven niet perfect is (en zal het dat ooit zijn?), is er nog altijd veel om dankbaar voor te zijn. Neem dus elke dag de tijd om te (glim)lachen en echt dankbaarheid te voelen voor de kleine en grotere vreugdes in jouw leven.

Wanneer je jouw leven leeft met deze 10 dingen in gedachten, worden jouw dagen nog betekenisvoller. Jouw leven zal avontuurlijker worden, niet perfect, maar wel zonder spijt.

Als coach help ik jou om zonder spijt te leven en vooruitgang te maken in de richting van jouw doelen, om zo ook stappen vooruit te zetten richting jouw droomleven.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
Hoe je leeft zonder spijt
De 19 dingen waarvan mensen het meest spijt hebben op hun sterfbed
Doe een beroep op loopbaancoaching zodat je geen spijt hebt van jouw keuzes

P.S. Deel dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop omdat je zo mij en jouw vrienden en kennissen een plezier doet. Alvast bedankt!

Dit bericht werd geplaatst in Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Doe deze 10 dingen nu, of je krijgt spijt over 10 jaar

  1. shivatje zegt:

    Je hart volgen en doen wat het je aangeeft dan heb je geen spijt.

    Aum Shanthi

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.