Wie dit gelooft, kan niet gelukkig zijn

Lifecoach over 7 gedachten die jouw geluk tegenhoudenWaarom lijken sommige mensen zo gelukkig, en anderen zo ellendig?

Er zijn veel redenen waarom mensen gelukkiger zijn dan anderen, maar een fundamentele waarheid over geluk is dat de kracht om jouw leven te veranderen en geluk te creëren in jezelf zit.

Gelukkige mensen beslissen bewust om een positieve attitude te hebben. Ze zien opportuniteiten waar anderen een gesloten deur zien.

Wanneer jouw basisbehoeften aan voedsel, onderdak, kleding en comfort ingevuld zijn, en je voelt je toch niet gelukkig, dan is de kans groot dat enkele van jouw kernovertuigingen en gewoonten jou beperken in het ervaren van een vol leven.

Verander vandaag de volgende overtuigingen die je van geluk afhouden om een meer voldoening gevend leven te leiden.

1. Het leven is eerlijk

Het leven is niet altijd eerlijk, en het is ook niet elke dag een pretje. Er zullen nog vreselijke dagen komen, maar dat is het leven. Stop met teveel tijd en energie te verspillen aan het wensen dat alles eerlijk was in de wereld.

Zoek in de plaats daarvan naar hoe je het leven beter kan maken. Er zal altijd iets zijn dat jij kan doen om het leven eerlijker en fijner te maken. Het plezier dat je haalt uit het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven en dat van anderen is die inspanning waard.

2. Geen risico’s nemen beschermt me tegen gekwetst raken

Het leven draait rond het nemen van risico’s – zoals iets nieuws proberen of een andere richting inslaan – en leren uit de positieve en negatieve gevolgen ervan.

Veel mensen laten zich meteen afschrikken door dat risico, maar analyseren niét het risico dat ze lopen door gewoon verder te doen zoals ze nu doen. Vraag maar aan al die mensen die nu thuis zitten met een burn-out: zij vonden het vaak risicovoller om hun leven en hun loopbaan grondig om te gooien dan om verder te doen zoals ze bezig waren.

Op korte termijn zorgt op veilig spelen ervoor dat je niet gekwetst raakt, maar op langere termijn is de kost van zelfgenoegzaamheid groter. Gelukkige mensen hebben meer blind vertrouwen in het leven, waardoor ze hun persoonlijke ontwikkeling en geluk op lange termijn een boost geven.

3. Ik heb alles onder controle

Het leven zit vol verrassingen. Hoe obsessief je ook plant en voorbereidt, soms verloopt het helemaal anders dan je wil of verwacht. Een goede planning is weliswaar belangrijk voor succes en geluk, maar denken dat je alles onder controle hebt, is slechts een illusie die je energie en geluk kost. Hoe sneller je dit beseft, hoe beter je zal voorbereid zijn om om te gaan met alles wat het leven op jouw pad brengt. En dat maakt je gelukkiger.

4. De toekomst is somber

Is het glas halfvol of halfleeg voor jou? Mensen die meer op het negatieve focussen, zien een sombere toekomst voor zichzelf en voor anderen en zijn minder gelukkig dan mensen die ook de positieve kant zien. Ik pleit niet voor blind optimisme maar flagrant pessimisme is erger.

5. Anderen zijn beter af dan ik

We hebben allemaal hetzelfde vermogen om vreugde, pijn, nood en comfort te ervaren. We groeien aan ons eigen tempo afhankelijk van onze inzet, hulpbronnen en opportuniteiten.

Ook al zijn er mensen die sterker, talentvoller en mooier zijn dan jij, daarom zijn ze nog niet beter af dan jij. Als je vindt wat je echt wil in het leven en ervoor gaat, dan kan jij ook een bevredigend en gelukkig leven leiden. Belangrijk hierbij is dat je je niet laat leiden door een behoefte aan goedkeuring door anderen.

6. Anderen moeten mij graag zien op een welbepaalde manier

Niet iedereen zal jou beminnen, waarderen of ondersteunen op de manier die jij zelf verkiest. Maar dat is okee. Mensen zijn niet verplicht om jou graag te hebben op een specifieke manier, zoals ook jij niet verplicht bent om dat naar anderen toe te doen.

Het is op zich al fijn dat iemand jou graag ziet en het beste voor jou wil, dus stop met eisen dat ze dat doen op de manier die jij wil. Het zal van jou een gelukkiger mens maken.

7. Anderen zijn de reden waarom ik niet gelukkig ben

Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Zijn er mensen die jou haten? Dat zijn enkel sterke gevoelens van onzekerheid in henzelf, en die hebben niets met jou te maken.

Anderen beslissen niet wie jij bent. Jij bent enkel wie jij beslist dat je bent. Kies ervoor om gelukkig te zijn vanaf vandaag – los van wat alle anderen zeggen of doen.

Als coach help ik jou om af te geraken van belemmerende overtuigingen en om jouw zelfvertrouwen op te bouwen zodat je jouw kansen om een succesvol leven te leiden verhoogt.

Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Lees verder:
7 dingen die gelukkige mensen al weten
Kan je jouw brein trainen om gelukkig te zijn?
Creëer meer geluk in jouw loopbaan

P.S. Wil je jouw vrienden en mij een plezier doen? Deel dan dit artikel via de FacebookLinkedIn of Twitter-knop.

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wie dit gelooft, kan niet gelukkig zijn

  1. shivatje zegt:

    Mensen maken zichzelf ongelukkig door niet te begrijpen dat er zoveel geluk voor naast hen ligt. Alleen moet je uit het vertrouwde stappen en durven te genieten van de kleine dingen. Dat maakt een mens gelukkig.

    Aum Shanthi

    Like

  2. Mia Van Driessche zegt:

    Beste Wim,

    Bedankt voor de berichten die ‘k elke week met heel veel interesse lees en nota’s maak die voor mij van toepassing zijn !

    Inderdaad mogen we ons geluksgevoel niet van anderen laten afhangen,dikwijls willen anderen ons een gevoel geven als één of ander misgaat in ons leven dat we mislukt zijn maar zoals je schrijft laat je niet terneerdrukken door wat anderen zeggen,ons leven in eigen hand nemen en altijd blijven positief denken !!!

    Nog een fijne namiddag en goeie avond,

    Groetjes,

    Mia

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.