5 zaken waar je best nu mee stopt (om meester te worden over jouw leven)

Levenscoach geeft tips om meester te worden over jouw leven.1. Stop met wachten op verandering – verander jezelf NU!

Al te vaak stellen we voorwaarden om gelukkig te zijn. En eenmaal die voorwaarden vervuld zijn, merken we dat er nog meer voorwaarden opdoemen. Zelfs lottowinnaars voelen zich een jaar na het winnen van de hoofdprijs weer even gelukkig als ervoor! We keren dus snel weer terug naar ons ‘basisgemoed’. Tenzij. Tenzij we onze denkgewoonten veranderen. Als je naar pessimisme neigt, dan zal je dat blijven doen, wat er ook in de buitenwereld gebeurt. Tenzij je vanbinnen verandert. Echte verandering zit vanbinnen. En je ziet van buiten goed wat het vanbinnen doet!

2. Stop met tegen jezelf te liegen

Ik ben niet goed genoeg”, “Ik ben niet slim genoeg”, “Ik ben niet aantrekkelijk genoeg”,… Voed jij jouw geest met deze leugens? Dat is een garantie om jezelf een ‘loser’ te vinden en je zo te gedragen. Deze innerlijke criticus zorgt ervoor dat je jezelf saboteert. Weet dat je zelf de baas bent over jouw gedachten. Vervang deze negatieve gedachten dus door gedachten die jou wél stimuleren.

3. Stop met bitterheid over het verleden

Iemand vergeven wil niet zeggen dat je alles goedpraat. Het wil wel zeggen dat je de bitterheid opgeeft die jou vanbinnen opvreet en jouw geluk in het leven in de weg staat. Mensen die ons kwaad hebben gedaan zijn niet volledig slecht, maar eerder wat ‘ongezond’ (of heel ongezond). Verander jouw woordgebruik over deze mensen van ‘slecht’ naar ‘ongezond’ om je van die bitterheid te genezen. Of het nu gaat om jouw ouders, collega’s, vrienden of je ex, vergeving opent jouw hart naar de toekomst. De belangrijkste persoon om te vergeven is jezelf.

4. Stop met te proberen veranderen wat buiten jouw controle valt.

Wie is de enige persoon die we kunnen veranderen? Onszelf! Wie proberen we vaak te veranderen? Anderen! Ook al bedoelen we het goed, zelfs iemands mening proberen veranderen kan leiden tot frustratie. Ze moeten eerst willen. En als je merkt dat je een ander probeert te veranderen, dan gedraag je je eerder agressief dan assertief.
Mensen die zich negatief gedragen en gefocust zijn op het veranderen van anderen eerder dan van henzelf zijn vaak minder tevreden over hun eigen leven.

5. Stop met wachten om jouw leven te veranderen.

Wil je dat jouw leven verandert? Wacht niet! Vandaag, niet morgen, is de dag om te starten. Je kan jezelf alvast meer kracht geven om te veranderen door jouw taal aan te passen. Verander “Ik zou moeten” door “Ik zal”. Wees proactief in plaats van reactief: neem jouw lot in eigen handen, wees meester over jouw eigen bewustzijn en jouw eigen gemoedsgesteldheid, in plaats van het slachtoffer ervan. Maak een actielijst van dingen die je wil bereiken, en start er vandaag mee! Je hoeft niet alles tegelijk te doen. En grote doelen – zoals veel gewicht verliezen – kan je opsplitsen in kleinere subdoelen. Het belangrijkste is vandaag starten.

Lees meer:
Hoe vind ik wat ik echt wil in mijn leven?
5 simpele tips om je leven te veranderen in 2 minuten per dag
3 destructieve gedachten die jouw geluk tegenhouden

Welke tip is voor jou de belangrijkste? Laat het weten via het commentaarveld onder dit artikel. Of stuur me een berichtje.

Deel deze tips met jouw netwerk: je kan er iemand een groot plezier mee doen!

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen hun leven naar het volgende niveau te brengen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Life Coaching en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 5 zaken waar je best nu mee stopt (om meester te worden over jouw leven)

 1. Marc zegt:

  Stoppen met bitterheid over het verleden. Inderdaad, loslaten wat gebeurd is. Zo raak je van frustraties uit het verleden verlost!

  Like

 2. Andy zegt:

  Stop met wachten om je leven te veranderen. Durf heb ik, maar om het in kleine stappen te doen is zo’n opgave voor mezelf. Geduld, geduld en geduld. Zo kan ik het goed zeggen…
  Een stappenplan opzetten ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.