Hoe je meer focus krijgt in je leven

Coach voor meer focus in je levenAltijd al ben ik bezig geweest met veel verschillende zaken: een aantal jaren geleden richtte ik naast een voltijdse job een onderneming op, was ik actief lid van vijf verenigingen, volgde ik extra opleidingen, én werd ik ook nog eens vader! En allicht vergeet ik nog activiteiten. Omdat het op zeker moment niet meer allemaal combineerbaar was, moést ik wel kiezen. En kon ik focussen.

Ook vandaag heb ik nog een hele weg te gaan om het gevoel te hebben dat ik altijd gefocust ben. Al heb ik al heel wat geleerd onderweg om meer focus te krijgen in mijn leven. Als personal life coach en als business coach begeleid ik geregeld ook mensen die op zoek zijn naar meer focus. Of wat dacht je van een coachee die met 107 businessideeën kwam en niet kon/wou kiezen? Twee maand business coaching later lanceert ze een geweldig business project dat een grote impact zal hebben in het leven van haar klanten. Om jou ook te helpen om meer focus te krijgen in je leven, deel ik graag wat zaken om mee te stoppen, en mee te starten. Om zo meer focus te krijgen in je leven.

Stop!

Stop met “later” te zeggen. Je zal het later NIET doen. Doe het of beslis om het niet te doen.

Stop met “ja” te zeggen. Vind beleefde manieren om sneller nee te zeggen.

Settle niet. Als je geen uur op je eten wil wachten in een restaurant, doe het niet. Als je ongelukkig bent op je werk, vind nieuw werk. Settle niet.

Overweeg om te stoppen met al het wereldnieuws te volgen: als burger moet je inderdaad geïnformeerd blijven, maar ik denk dat we vaak overgeïnformeerd zijn over allerlei overstromingen, bosbranden en gekapseisde schepen.

Stop met aan de slag te gaan zonder plan. Een beetje aanmodderen in je job of in je onderneming kan wel even werken. Maar je hebt meer nodig. En je verdient meer.

Stop met geestloos naar tv te kijken, te surfen en andere tijdrovers. Geef jezelf een limiet van bijvoorbeeld 1 programma of 1 uur.

Stop met druk, druk, druk te zeggen. We hebben het allemaal druk. En mensen die het niet druk hebben, zijn druk bezig te wensen dat ze het druk zouden hebben.

Stop met te denken dat je al die e-mails nog gaat lezen. En word meester over je inbox.

Stop met te proberen voldoen aan het beeld dat anderen jou opdringen. Focus op je eigen prioriteiten; laat je niet leven.

Start met het volgende

Slaap. Tot diep in de nacht opblijven is niet sexy. Je hebt slaap nodig.

Beweeg. We zitten heel de dag achter een scherm, maar bewegen helpt ons om te focussen, is goed voor onze stemming en onze conditie.

Geef jezelf brandstof. Drink meer water. Eet gezond. En lekker.

Vind geduld. We hebben alleen hier en nu. Jezelf geduld aanleren is een belangrijk stuk van focus aanleren.

Vergeef. Hoeveel mensen wandelen niet rond met wrok over dingen uit het verleden? Ze lijden er zelf onder. Vergeven is goed voor je gemoed.

Kies voor het belangrijkste. Leg je erbij neer dat je niet alles kan doen. En niet alles perfect kan doen. Richt je op het belangrijkste.

Focus gaat over Minder.

Je kan geen twee nummer 1 prioriteiten hebben. Focus is niet makkelijk. Maar het maakt je leven wél beter. Focus en je zult meer resultaten oogsten dan vandaag.

Wil je meer eenvoud in je leven? Lees dan dit artikel.

Als coach help ik jou om met meer zelfvertrouwen beslissingen te nemen in jouw leven, om het beste uit jezelf te halen, en je volledige potentieel te bereiken. Want het leven is te kort om niét te gaan voor het leven dat je wil en dat je verdient!

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail.
Schrijf je daarom nu in via deze link:

Wat zijn jouw ervaringen om meer focus te krijgen in je leven? Deel ze hieronder via ‘Reactie’. Of deel dit artikel met jouw vrienden.

Dit bericht werd geplaatst in Business Coaching, Doelen coaching, Life Coaching, Time management en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Hoe je meer focus krijgt in je leven

 1. gertie zegt:

  je bent gevat , direct en o zo juist!!

  Like

 2. Fijn om te lezen en, vooral, eens bij stil te staan en toe te passen!

  Like

 3. James zegt:

  Belangrijke tips, bedankt voor dit artikel! Wat ook heel goed werkt bij focus is een grote doelstelling (of wat je ook maar moet doen op een dag) in zo klein mogelijke stukken hakken. Dat vervolgens opschrijven en dan 1 stukje per keer afwerken. En dan nog een tip: houd een time log bij om bij te houden waar je mee bezig bent op ieder moment. Dat helpt supergoed om meer focus te krijgen. Schrijf elke dag om de 15 minuten op wat je aan het doen bent. Eventueel apps downloaden (Chrome) als: “strict pomodoro” en “goal reminder”(dit zijn chrome extensions). Deze zijn ook zeer handig als het gaat om focus En inderdaad, focus is inderdaad een kwestie van schrappen. Zo doelgericht mogelijk en geconcentreerd bezig zijn. Ik wens iedereen hier heel veel succes mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.